VIDEO "Irska", novi singl i spot varaždinskog punk benda Crna kronika Foto: Krešimir Đurić

VIDEO "Irska", novi singl i spot varaždinskog punk benda Crna kronika

vv | 20.2.2020. u 10:10h | Objavljeno u Društvo

Nikad življa Crna kronika, varaždinski punk bend koji svira s većim ili manjim prekidima već četiri desetljeća! Nakon koncerta u Kulturani te pjesama  „Drži ritam“ i „Politika“ , treći singl ovog sastava „Irska“ bavi se modernim hrvatskim snom o bijegu u povoljniju društvenu sredinu, odnosno zemlju.

Utopija ili realno ostvarenje egzistencijalnih ciljeva, „Irska“ je u svakom slučaju zanimljiva i energična skladba, koja će vas uveseliti i potaknuti na promišljanje.

- Žestoka „punk-erica“ bavi se egzodusom mladih ljudi s ovih područja na rad ili trajno preseljenje u zapadne zemlje. Pametni, obrazovani i nezadovoljni stanjem u domovini, izigrani od samoproglašenih društvenih i političkih elita traže za sebe normalan i pristojan život,  svoj komad neba i sunca, bez namjere da se vrate („….ne okreći glavu sine“). Zadnjih par godina Irska postaje sinonim za sve one koji su izgubili nadu da će se na ovim prostorima nešto promijeniti na bolje.", ističe bend koji je prošle subote nastupao u Kulturani.

 "Irska" je još jedan od singlova s albuma-prvijenca varaždinskog benda Crna kronika imena „Drž'te glavu iznad vode“.

Singl, kao i cijeli album, snimljen je u studiju Road Production - Ljutomer, miksao ga je Zagrebu Dražen Gavrilović u @ Pod.Room Studio, a mastering je napravljen u Njemačkoj, u studiju Saše Novaka OHHO Mastering. Redatelj spota je Tomislav Kiš, a autor fotografija Daniel Hampamer Kiga.

Video sadržaj