VIDEO: Članice ansambla "Vokalna popularna glazba" snimile izvedbu "Bring me little water"

VV | 13.5.2020. u 11:30h | Objavljeno u Društvo

U vrijeme kada su uvedene restrikcijske mjere u državi, mnoge su se kulturne manifestacije otkazale ili odgodile na neodređeno vrijeme. Učenici Glazbene škole u Varaždinu koji su bili naviknuti na redovita nastupanja na koncertima i produkcijama, sada su odjednom ostali uskraćeni za taj dio svog umjetničkog izražaja. Ipak, vrijedni su učenici i nastavnici prepoznali priliku koju pružaju medijski alati te su odlučili pomoću njih pokazati što su kroz ovo vrijeme naučili. A kako bi se prilagodila novonastalim uvjetima rada, Glazbena škola u Varaždinu svoju je koncertnu djelatnost preselila na YouTube kanal škole.

Ravnatelj Glazbene škole u Varaždinu Davor Matačić istaknuo je da su zbog ove situacije morali odgoditi mnoge projekte koje su planirali realizirati ovo proljeće, ali su zato odlučili dati priliku nekim novim idejama i projektima koji su se tokom ovog perioda javili. Jedan od takvih projekata zasigurno je i odluka da se ansamblu „Vokalno popularna glazba“ pruži prilika da u ovim, za njih veoma ne tipičnim uvjetima, snime video. Članice ansambla ranije ove godine već su osvojile zlatnu nagradu na Međunarodnom natjecanju zborova Istria Cantat u Puli te su pred njima bili veliki planovi koji su zbog epidemije na kraju otkazani.

Kako nam je voditeljica i dirigentica ansambla, nastavnica Glazbene škole u Varaždinu, Janja Knapić istaknula, zajednička želja sviju bila je da nastave s radom i u vrijeme kad probe i koncerti nisu bili mogući.

- Upravo zbog svega toga zajedno došla sam na ideju da sve snimimo i ostavimo jedan neizbrisiv trag, nešto što će ostati svima nama - djevojkama koje će ove godine otići na fakultet, onima koje ostaju, ali i onim novima koje će postati nove članice ansambla. Onog trenutka kada sam pomislila snimiti pjesmu počela su se otvarati  vrata sama od sebe. Od velike podrške moje glazbene škole, suradnje sa kolegama Predragom Krobotom koji je pripremio audio snimku, Sinišom Sovićem iz Foto agencije Sjever koji je sve snimke pretvorio u ovaj video koji ćete imati prilike vidjeti, Sanje Buhin koja je zajedno sa mnom koordinirala ovaj projekt, do spremnosti mojih članica ansambla na takav izazov, ističe Knapić. Snimanje nije bilo lagano jer nismo imale studijske uvjete i sve je snimano mobitelima. Upravo iz tog razloga nas ovakav rezultat još više veseli! - rekla je Knapić.

Članice ansambla "Vokalna popularna glazba" - Tena Kramar, Ana Kapeš, Eva Škerbić, Rebecca Posavec, Marta Vuković, Ema Kovačić, Klara Blažunaj, Anđela Lončar, Tia Pikija, Maja Hasija, Ena - Marija Novak, Ana Leona Lončar, Lora Breški i Leona Balent zajedno sa dirigenticom Janjom Knapić u videu izvode pjesmu „Bring me little water, Silvy“ (Huddy LedBetter, arr. Moira Smiley). Pjesma je specifična jer u izvođenju koristi body percussion koji je i sam po sebi izazov, a u kombinaciji sa pjevanjem još i veći.