Zahvaljujući Luki Paljetku i Enesu Kiševiću, svatko je u noć ponio osmijeh i po neki stih Foto: Impuls

Zahvaljujući Luki Paljetku i Enesu Kiševiću, svatko je u noć ponio osmijeh i po neki stih

Varaždinske vijesti | 21.9.2019. u 06:00h | Objavljeno u Društvo

Članovi Udruge Ritam misli obilježila je peti rođendan programa Impuls poezije u varaždinskom Rock Art Caffeu gdje su ugostiti dva barda hrvatske književnosti.

Književnici Luko Paljetak i Enes Kišević darovali su bujice emocija svim prisutnima. Poezija se uvlačila u svaku poru i budila ljepotu čuvstva. Akademik Luko Paljetak, svojom poezijom oduševio je sve prisutne. Gostujući prvi puta u Impulsu, pulsirao je s domaćinima obećavši: doći ću ponovno. Između ostalog, poručio je: volite svoj grad, jer, domoljublje se rađa iz ljubavi prema svom gradu.

A da je poezija itekako važna i potrebna u gradu kulture pokazala je brojna publika. Tražilo se, ne mjesto, već desetak mjesta više. Svi koji su uspjeli pronaći svoj kutak upijali su ljepotu poezije autora. Kao glavni gost večeri,  Paljetak je nesebično darovao svoje stihove, a publika je tražila još po neki više.

- Obilježiti pet godina neprekidnog rada, traženja novih izvora i novih mogućnosti nije se moglo bolje proslaviti. Vjerojatno je svemir nastavio svoj put potpuno bez nepredvidivosti, ali u četvrtak se zasigurno malo zgusnuo u Varaždinu. Barem se činilo kao da se pedeset godina književnosti stisnulo u jedan dah dok su granice hrvatske književnosti kružile planetom i okupile se u jednoj točci singularnosti, nije bilo važno čiji su stihovi jer su bili naprosto savršeni. Imati istovremeno eminentne književnike, kao što su Luko Paljetak i Enes Kišević, nikako nas ne može ostaviti ravnodušnima tako da je svatko od prisutnih u noć ponio osmijeh i po neki stih, vele organizatori.

Uvaženim gostima u čitanju stihova pridružili su se i neki od prisutnih, višestruko nagrađivanih autora, fra Ivan Kramar iz Pridvorja kod Konavala, Ernest Fišer iz Varaždina, Mirjana S. Bobanac iz Dubrave kod Vrbovca, Željko Bajza iz Bedekovčine, Darko Foder iz Ivanca te gimnazijalka Prve gimnazije Vida Sever, dobitnica Goranove nagrade za učenike osnovnih i srednjih škola 2018.

Uz poetsku poslasticu, glazbeni kolač darovali su nam mladi glazbenici Lora Breški i Tomislav Jarmić. Naravno, rođendan bez torte ne bi bio rođendan. Čestitci se pridružila, u ime Grada Varaždina, zamjenica gradonačelnika Grada Varaždina, Sandra Malenica.

Voditelji i organizatori programa, pjesnički par Ljubica Ribić i Milan Novak svojim su otvorenim pristupom i ležernošću sam događaj učinili toplijim.

Označeno u
Galerija slika