U sklopu Srijede u muzeju izložba multimedijalnog umjetnika i filmskog autora Darka Škrbonje Foto: Ilustracija/GMV Varaždin

U sklopu Srijede u muzeju izložba multimedijalnog umjetnika i filmskog autora Darka Škrbonje

VV | 4.2.2020. u 09:00h | Objavljeno u Društvo

U sklopu Srijede u Muzeju 5. veljače u palači Sermage bit će otvorena samostalna izložba multimedijalnog umjetnika i filmskog autora Darka Škrobonje.

Škrobonja je nakon završene jezične gimnazije završio školu filma u Kino klubu Split te potom upisao smjer Film i video na splitskoj Umjetničkoj akademiji. Godine 2012. odlazi u Njemačku u HBK Braunschweig kao Erasmus stipendist i uspješno polaže ljetni semestar u klasi prof. Corinne Schnitt i prof. Candice Breitz. Godine 2013. postaje sveučilišni prvostupnik Filma i videa, a 2016. završava diplomski studij Medijske umjetnosti na UMAS-u.

Tijekom studija radio je kao snimatelj i direktor fotografije na snimanju mnogih studentskih te nekoliko profesionalnih projekata. Kao student izlagao je na više skupnih izložbi u Hrvatskoj i Njemačkoj, među kojima je i 38. Splitski salon, gdje je izložio rad „Baba“ iz 2015. godine. Te godine održao je i prvu samostalnu izložbu, pod mentorstvom prof. Mirka Pivčevića, otkad je svoje stvaralaštvo predstavio na još nekoliko samostalnih i skupnih izložbi.

U svom umjetničkom radu bavi se vječnim temama prolaznosti i apsurda ljudskog postojanja kroz prizmu recentnih i suvremenih događanja i fenomena, u širokom rasponu od ekološke osviještenosti do društvene netrpeljivosti prema različitima. Živi i radi u Splitu.

Izložba Darka Škrobonje bit će otvorena u 19 sati, a postavljena je do 1. ožujka ove godine.