U ponedjeljak započinje Tjedan primjenjenih umjetnosti

| 11.6.2018. u 08:02h | Objavljeno u Društvo

Drugo izdanje Tjedna primijenjenih umjetnosti u Varaždinu biti će održano od 11. do 17. lipnja, u organizaciji Hrvatske udruge likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti (ULUPUH) te uz potporu Grada Varaždina, Turističke zajednice grada Varaždina i Gradskog muzeja Varaždin.

Ove će se godine u Varaždinu predstaviti četrnaest autora, članova ULUPUH-a, koji otvaraju vrata svojih prostora te će sugrađanima pružiti priliku da se bolje upoznaju sa njihovim radom ali i mogućnost da nauče nove vještine.

Tijekom Tjedna primjenjenih umjetnosti održavat će se besplatne kreativne radionice umjetnika namijenjene svima koji su zainteresirani naučiti nešto novo i kreativno se izražavati.

Predviđena su druženja s umjetnicima, izrada skulpture za javni prostor kao i sedam radionica za sve zainteresirane (izrade pokretne lutke/marionete, radionice različitih ilustratorskih i grafičkih tehnika, npr. izrada vlastite slikovnice, izrada autorskih rasvjetnih tijela, radionica izrade predmeta od keramike kao i unikatnog nakita) te dvije radionice namijenjene prvenstveno za stručnu javnost ( radionica kućne litografije i tkanje na tkalačkom stanu).

- Turistička zajednica Grada Varaždina dala je podršku ULUPUH-u kao organizatorima. Cijela svrha i smisamo ove manifestacije je da posjetiteljima približimo primjenjenu umjestnost. Stalno volimo reći da u svakome od nas čući neki kreativac, pa evo ovo je prilika da tu kreativnost malo potaknemo. Posjetitelji se mogu educirati, dobiti kvalitetne savjete od umjetnika a mogu napraviti i svoj neki predmet - rekla je direktorica Turističke zajednice Grada Varaždina, Jelena Toth.

- Prošle godine odaziv je bio odličan, radionice su bile jako posjećene i posjetioci su bili jako zadovolji. Zbog toga smo ove godine odlučili nastaviti s Tjednom primjenjenih znanosti. Tjedan započinje izložbom naših 14 sudionika Tjedna primjenjenih umjestnosti - istaknula je Danijela Pičuljan, članica Upravnog odbora ULUPUH-a, te pozvala sve da dođu u petak 15. lipnja u Palaču Sermage gdje će se od 19 do 21.30 sati paliti vatrena skulptura.

Sve radionice su besplatne, no potrebne su prijave. Prijaviti se može na e-mail voditelja radionice.

PROGRAM

Ponedjeljak 11. lipnja

Otvorenje izložbe sudionika Tjedna primjenjenih umjetnosti, palača Herzer u 19 sati

Utorak 12. lipnja

Radionica ilustracija na rasvjetnim tijelima “Redesign/Upcycling/Recycle”, Galerija palače Herzer, od 17 do 19 sati. Voditleja je Suzana Bernat ( Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.)

Radionica kućne litografije, Srednja strukovna škola, od 17 do 19 sati. Voditeljice su Mateja Rusak (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.)

Srijeda 13. lipnja

Radionica izrade pokretnih lutaka, Galerija palače Herzer, od 16.30 do 18.30 sati. Voditeljica je Margareta Peršić (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.)

Srijeda u Muzeju, Palača Herzer u 19 sati, predstavljanje programa Tjedna primjenjenih umjetnosti

Četvrtak 14. lipnja

Art Picture Book - digitalna slikovnica, Galerija palače Herzer, do 10 do 12 sati. Voditelji su Suzane Bernat (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.) i udruga MOP

“Ručno tkanje” ručni rad - tkanje na tkalačkom stanu i okviru, Centar za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar. Radionica traje tri dana, od 16 do 19 sati. Voditeljice su Vesna Pleše i Lila Herceg (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.)

Radionica izrade autorske slikovnice, Galerija palače Herzer, od 17 do 19 sati. Voditeljica je Sanja Pribić (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.)

Petak 15. lipnja

Radionica izrade autorske slikovnice, Galerija palače Herzer, od 15 do 17 sati. Voditeljica je Sanja Pribić (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.)

Vatrena skulptura, dvorište palače Sermage, do 19 do 21.30 sati

Subota 16. lipnja

Epoxy Art umjetnička radionica izrade nakina, Galerija palače Herzer, od 10 do 12 sati, Voditelj je Carlos Ignacio Bellante (www.carlosignaciobellante.com)

Keramičarka radionica, izložba i druženje u dvorištu, od 18 do 21 sat. Voditeljica je Danije Pičuljan (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.)

Nedjelja 17. lipnja

Varaždinski građanski vrt, od 18 sati. Autor je Živko Toplak (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.