U petak u galeriji HDLU-a Varaždin otvorenje izložbe Ivana Duića Foto: HDLU; VV arhiva

U petak u galeriji HDLU-a Varaždin otvorenje izložbe Ivana Duića

Varaždinske vijesti | 24.10.2019. u 13:22h | Objavljeno u Društvo

U galeriji Hrvatskog društva likovnih umjetnika Varaždin (HDLU) u Kuli stražarnici Staroga grada, u petak, 25. listopada u 19 sati otvorit će se izložba varaždinskog akademskog slikara–grafičara Ivana Duića.

Ivan Duić rođen je 1958. godine u Varaždinu gdje je završio osnovnu školu. 1973. godine upisuje Školu primijenjene umjetnosti u Zagrebu, klasa profesora Ljubića na odjelu za likovnu i tehničku obradu metala. Nakon završene srednje škole upisuje Akademiju likovnih umjetnosti. Na Grafičkom odjelu i klasi profesora Alberta Kinerta diplomirao je 1982. godine. Izlagao je na Salonima mladih u Zagrebu, HDLU-u u Zagrebu, na skupnim izložbama u Varaždinu, Čakovcu i Mađarskoj.

Član je HDLU-a od 1982. godine. Samostalno je izlagao u Zagrebu, Trakošćanu, Karlovcu, Koprivnici, Čakovcu i Varaždinu. Pored slikarskog rada bavi se scenografijom, kostimografijom, kreiranjem lutaka i grafičkim dizajnom. Za predstavu Norci koja je dobila Nagradu hrvatskog glumišta bio je nominiran za nagradu u kategoriji najbolje scenografije. Zaposlen je kao nastavnik likovne kulture na 6. osnovnoj školi u Varaždinu.

hdlu_ivan_duic.jpg

Označeno u