Spoj poezije i glazbe: Poetsko glazbeni program "Ritam poezije" na Špancirfestu Foto: Udruga Ritam misli

Spoj poezije i glazbe: Poetsko glazbeni program "Ritam poezije" na Špancirfestu

Varaždinske vijesti | 20.8.2019. u 13:35h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Udruga Ritam misli u sklopu Špancirfesta organizira poetsko glazbeni program "Ritam poezije", koji će se održati 23. kolovoza u 20:00 u atriju Franjevačkog samostana u Varaždinu (ulaz iz Uršulinske ulice). U slučaju lošeg vremena program se seli u Multimedijalnu dvorani palače Herzer na Franjevačkom trgu

- Poezija i glazba ponovno će nas povezati u harmoniju u kojoj će se ispreplitati različiti jezici darujući nam pregršt emocija. Upoznat ćemo se s poezijom pjesnika Ramunė Brundzaitė (Litva) i Maartena Inghelsa (Belgija) - najavljuju organizatori.

- U programu će sudjelovati zagrebački glumac Zvonko Novosel te mnogi hrvatski i slovenski pjesnici, a cjelokupnu sliku ljepote emocija svakako će začiniti naši prijatelji glazbenici, nezaobilazan zbor Kapela Paulina Warasdin pod dirigentskom palicom maestra Zdenka Kušćera te slovenski kontrabasist Manč Kovačič, koji će na neobičan način približiti poeziju glazbe glazbi poezije - ističu iz udruge Ritam misli.

Voditelji i moderatori programa su pjesnički par Ljubica Ribić i Milan Novak, a njima će se kao voditeljica pridružiti Edita Kutnjak Zlatar te kao prevoditeljica Eva Premk Bogataj, predstavnica partnerskog festivala "Dnevi poezije in vina" iz Ptuja.

- Dočekajmo vatromet uz poeziju i glazbu - pozivaju organizatori.

Ritam_poezije_Spancirfest.jpg