Španjolsko-varaždinska pjesnička večer

V.V. | 29.9.2016. u 14:59h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

U organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Varaždinu i Festivala Varaždinske barokne večeri u četvrtak, 28. rujna, s početkom u 18 sati, u Klubu "Europa media" varaždinskog HNK održat će se zanimljiva španjolsko-varaždinska pjesnička večer.

Tom prigodom će ugledna hrvatska književnica i hispanistica dr. sc. Željka Lovrenčić publici interpretirati desetak odabranih pjesama varaždinskog pjesnika Ernesta Fišera, koje je prevela na španjolski jezik, a sam će autor iste pjesme čitati na hrvatskom jeziku. Riječ je o pjesmama kojima je Fišer zastupljen i u antologiji suvremenog hrvatskog pjesništva prevedenoj na španjolski jezik, koja će početkom iduće godine biti objavljena u Kolumbiji.

Ovom književnom tribinom ujedno će se obilježiti 400. obljetnica smrti klasika španjolske književnosti Miguela de Cervantesa, o čijem će književnom djelu također govoriti dr. sc. Željka Lovrenčić, dok će u glazbenom dijelu programa četiri pjesme Federica Garcie Lorce na španjolskom jeziku pjevati varaždinska mezzosopranistica Sofija Cingula, uz gitarističku pratnju prof. Darka Rušeca.