Reggae band One Dread donosi pozitivne vibracije u Varaždinske Toplice Foto: One dread / FB

Reggae band One Dread donosi pozitivne vibracije u Varaždinske Toplice

Varaždinske vijesti | 29.10.2016. u 08:50h | Objavljeno u Društvo

U Varaždinskim Toplicama danas, 29. listopada, nastupa zanimljivi reggae band iz Zagreba - One Dread.

Nastup će se održati u Garden Caffeu, s početkom u 22 sata. One Dread je dinamičan cover sastav koji već godinama promovira reggae i dancehall glazbu. Baziran u Zagrebu, bend je počeo djelovati još krajem 2007. godine, ali je nakon par godina nastupio kratak prekid u radu. Ponovno okupljen krajem 2012., One Dread nastavlja tradiciju promocije reggae, dancehall i ska glazbe svirajući uživo diljem Hrvatske, te u Austriji i Sloveniji.

Bend je prošao velik broj zagrebačkih klubova, nastupao u Rijeci, Zadru, Umagu, Mariboru i Grazu. Uz klupske svirke, One Dread nastupao je i na par festivala i manifestacija kao što su Warm-Up koncert za Skaville Festival 2013., C'est is the Best 2013., Screen on The Green, a ranijih dana i na par brucošijada, poput Brucošijade PMF-a u i Noći Rudija Supeka u Močvari.

Glazbenu bazu sastava čini izbor najvećih roots reggae i dancehall hitova te poneki izlet u ska vode. Fascinacija glazbom s Jamajke neizlječiva je boljka, ali je One Dread pokušava izliječiti kroz odavanje počasti velikanima spomenutih žanrova 20. i 21. stoljeća, svirajući selekciju izvođača kao npr. Bob Marley & The Wailers, Peter Tosh, Third World, Inner Circle, Black Uhuru, Toots & The Maytals, Gregory Isaacs, John Holt, The Gladiators, Johnny Clarke, Steel Pulse, Max Romeo, Sophia George, Anthony B., Alborosie, Lady G. i mnogih drugih.

Pozitivne su vibracije neizostavni dio glazbe koju bend izvodi te se tu vedru i pozitivnu energiju trudi proširiti na svoju publiku svakim nastupom. Sedmeročlani sastav čine TNT vokalna sekcija - Tea, Nika i Tena, uz instrumentalnu pratnju Gorana na gitari, Ras Mirka na klavijaturama, Jah Kneza na bas gitari i Miroslava na bubnjevima.