Put emocija četvrtu godinu zaredom u Domu za starije i nemoćne osobe u Varaždinu

Varaždinske vijesti | 30.11.2019. u 22:07h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

U organizaciji udruge Ritam misli već četvrtu godinu zaredom, u Domu za starije i nemoćne osobe u Varaždinu održana je glazbeno-poetska večer pod nazivom ''Put emocija''. Slap emocija je nepresušno tekao i svojom svježinom donio tračak proljeća u sve prisutne.

Mladi glazbenici, članovi škole gitare Društva naša djeca Varaždin: Bruna Hercigonja, Dora Lukačević, Linda Ljubić, Filip Kefelja, Ivor Vidović, pod budnim okom voditelja Damira Tomičića iz Varaždina potaknuli su da se pjesma tiho zapjeva i krene u svim smjerovima.

Pjesnici, gosti iz Slovenije, Miroslav Tičar i članovi KUD-a Janko Živko, Poljčane: Zdenka Detiček Opič, Danijela Dacinger i Dušica Kores zajedno s pjesnicima našeg zavičaja: Ružicom Marušić - Vasilić, Ljiljanom Vuglač, Melitom Makovec, Davorkom Črnčec, Darkom Foderom, Hanom Kunić, Milanom Novakom i Ljubicom Ribić, darovali su svoje slapove riječi iznjedrene snagom života i obećali, vidimo se sljedeće godine.

Njima su se uz osmijeh i radost svih prisutnih pridružili i korisnici doma Ružica Juras, Stjepan Graš, Slavica Dugandžić. Svojom su poezijom dali onu posebnu notu zajedništva i vrijednosti stvaranja. Pokazali da nema granica u stvaralačkom životu umjetnika. Godine kao godovi govore o iskustvu i daju finu patinu postojanju.

''Put emocija'' je još jedan program udruge Ritam misli koji je čvrsto trasirao svoj put, put emocija, put davanja bez pitanja ''zašto?''. Voditelji i moderatori, Ljubica Ribić i Milan Novak, neumorni entuzijasti, i ove su godine povezali glazbu i poeziju u jedan bogato ukrašen vjenčić pozitivne energije poželjevši radost i što bolje zdravlje svim prisutnima.