Prvi varaždinski film “Ufuraj se i pukni” otvara veliki 66. Pula film festival Foto: Kerekesh Teatar

Prvi varaždinski film “Ufuraj se i pukni” otvara veliki 66. Pula film festival

Varaždinske vijesti | 11.7.2019. u 12:55h | Objavljeno u Društvo

Varaždinski film "Ufuraj se i pukni" će biti prikazan u na ovogodišnjem izdanju Pula film festivala u sklopu Kontrapunkt programa u Istarskom narodnom kazalištu u 16 sati ove subote. Kako film nije financiran od Hrvatskog audiovizualnog centra niti od Ministarstva kulture RH, nije mogao biti uvršten u redovni program, no za Kerekesh Teatar i Grad Varaždin ovo je svakako još jedno zajedničko pisanje kulturne povijesti, a to je samo uvertira u putovanje prvog varaždinskog filma.

Kasnije ove godine, film će dobiti i međunarodnu distribuciju te će se prikazivati u Australiji u Sydneyju. International Arts Centre Zagreb i Upravni odbor Croatia House Inc. u Australiji, odlučili su da će upravo film “Ufuraj se i pukni” biti prikazan Festivalu hrvatskog filma u Sydneyu sredinom rujna ove godine. Uz Sydney, Hrvatski audiovizualni centar uvrstio je film “Ufuraj se i pukni” u svoju brošuru za Filmski festival u Cannesu.

Nakon što je film u kinima pogledalo više 21 500 ljudi, pozivi na ovakve festivale samo su potvrde da nedostaje hrvatske komedije na filmskom platnu i da publika želi humor otac i sin tandema, Ljubomira i Jana Kerekeša, kako u kazalištu, tako i na filmu.

Osim u veliku promociju filma, Kerekesh Teatar je uložio novac i u prijevod filma te izradu DCP formata s engleskim titlovima, a film će uskoro biti dostupan na svim VOD kanalima, tv-videotekama i drugim kanalima.

thumbnail_2.jpg