Provokativna predstava Za umrijet od smijeha 1. ožujka u Čakovcu

V.V. | 21.2.2018. u 20:19h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Provokativna, intrigantna i hrabra predstava – Za umrijet od smijeha u režiji Marija Kovača i u koprodukciji Planet arta i Teatra Rugantinou sklopu Tribine Čakovec četvrtkom gostuje 1. ožujka 2018. u 20 sati

Predstava je nastala prema predlošku nagrađivanog američkog dramatičara i glumca Christopera Duranga, koji je u originalnoj verziji ismijavao dekadenciju američkog kapitalističkog društva kasnih osamdesetih godina prošloga stoljeća.

U hrvatskom uprizorenju, nastalom u koprodukciji Teatra Rugantino i Kazališta Planet Art, koje je režirao Mario Kovač, a adaptirao Marko Torjanac, radnja drame prenesena je u Hrvatsku, a sadržaji američkog društva, politike i kulture osamdesetih zamijenjeni su prepoznatljivim hrvatskim inačicama i kontekstom koji kritički progovaraju o Hrvatskoj danas.

Predstava ima originalno i atraktivno žanrovsko određenje koje možemo nazvati SF-om: satiričkom fantazijom koja nam uz mnogo humora postavlja krajnje ozbiljna pitanja o našoj stvarnost iz zamišljene budućnosti.

Glavni junaci ove predstave, u interpretaciji Gordane Gadžić i Marka Torjanca, na ovom putovanju u budućnost tragaju za odgovorima na pitanja iz sadašnjosti.

Moramo li poludjeti kako bismo ostali normalni?

Smijemo li biti autentični?

Jesmo li dovoljno hrabri za takvo što ili se moramo skrivati u snovima?

Jesu li snovi  sigurno utočište?

Jesu li to uopće naši snovi?

Ili točnije – čije snove sanjamo,  treba li na njih pristati ili je krajnje vrijeme za prelazak na višu razinu?

Dobrodošli u Hrvatsku 2132. godine!