Proslavljeno 20 godina postojanja Foto kluba Varaždin

Napisao/la: Varaždinske vijesti -

- Foto klub Varaždin osnovan je 1999. godine i od tada djeluje u sklopu Zajednice tehničke kulture Varaždinske županije i Zajednice tehničke kulture Grada Varaždina. Od osnutka, Foto klub Varaždin jasno se opredjeljuje promidžbi i razvitku tehničke kulture, širenju i poučavanju tehničko – umjetničkih područja i opće kulture, te poticanju znanja i vještina iz područja fotografije, koje imaju za cilj promicanje, kreativnosti i radno stvaralaštvo posebno djece i mladeži - rekao je uvodno na jučerašnjoj svečanosti u prostorijama Studentskog centra u Varaždinu, a na kojoj je proslavljena 20 obljetnice postojanja i rada Foto kluba Varaždin njegov predsjednik Stanko Toth.

Istaknuo je dobru suradnju sa svim osnovnim školama u Varaždinu, Osnovnom školom Vidovec, Osnovnom školom Andrije Palmovića u Rasinji, Srednjom strukovnom školom Varaždin, Drugom gimnazijom Varaždin, Centrom Tomislav Špoljar Varaždin, Udrugom Sunce Ludbreg, Udrugom iz spektra autizma Stakleno zvono Varaždin, Foto grupom Zrinskih kadeta iz Murakeresztúra i populacijom romske mladeži koja je pohađala OŠ Petrijanec i Srednju strukovnu školu Varaždin.

Toth je napomenuo da su tijekom 20 godina članovi Foto kluba Varaždin uspješno su izlagali na 51 međunarodnoj izložbi fotografija.

- Na ovim izložbama izlagalo je ukupno 86 članova Foto kluba Varaždin, koji su izložili 121 fotografiju. Fotografije članova Foto kluba Varaždin uvrštene su u 14. Nacionalnih kolekcija koje su Hrvatsku zastupale na izložbama u Španjolskoj, Slovačkoj, Češkoj, Italiji, Švicarskoj, Norveškoj, Kini, Koreji, Australiji. Belgiji, Sloveniji, Singapuru, Šri Lanki i Indiji. Posebno ističemo višestruko sudjelovanje mladih fotografa Foto kluba Varaždin na izložbama Međunarodnog doživljaja baštine pod visokim pokroviteljstvom UNESCO-a i Vijeća Europe. Na ovim izložbama u kontinuitetu od 8 godina sudjelovalo je 8 članova Foto kluba Varaždin. U jakoj konkurenciji na izložbi Međunarodnog doživljaja Baštine Hrvatska se svake godine predstavlja sa samo 4-6 fotografija, a izložba se prezentira u više gradova 22 zemlje sudionice, čak i prekomorskim zemljama. Članovi Foto kluba Varaždin uspješno su izlagali na 78 izložbi u Hrvatskoj. Na ovim izložbama izlagalo je ukupno 192 člana Foto kluba Varaždin, koji su izložili 325 fotografija - rekao je Toth, podsjetivši da je Foto klub Varaždin dobitnik državne nagrade Faust Vrančić te dobitnik Plakete Grada Varaždina.

- Sve što smo postigli rezultat je prvenstveno entuzijazma, a onda i nesebičnog rada i zalaganja voditelja naših radionica kojeg sigurno ne bilo moguće realizirati bez tehničke, a posebno financijske podrške Grada Varaždina i Varaždinske županije za što im od srca zahvaljujemo. Nadamo se da će ta suradnja i u budućim vremenima biti dovoljna da svojim radom Foto klub Varaždin bude u mogućnosti poticati kreativni i inovativni razvoj svakog pojedinca. Dobrom suradnjom i partnerstvom možemo još unaprijediti sveukupne aktivnosti te predavanjima, izložbama i na druge načine dijelu građanstva, a naročito mladeži omogućiti da učinkovitije mogu zadovoljiti svoje osobne, zajedničke i javne potrebe u općoj kulturi, i fotografiji - rekao je Toth.

Na svečanoj proslavi podjeljena su priznanja dugogodišnjim članovima za 20 i 10 godina članstva, kao i zahvalnice udrugama, institucijama te pojedincima s kojima je Foto klub surađivao.

...

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Video galerija

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.