El combo grupa Foto: Novosti

VIDEO: Kako je señor Ladislav Ilčić u „mariachi“ bendu rasturao po kavanama

V.V./portalnovosti.com | 9.2.2017. u 11:28h | Objavljeno u Društvo

U jednu malenu krčmu on dođe uvijek da pije / Da pjeva i razbija čase, da pjeva uz čaše vina / Sa pjesmom razbije tugu, on želi da ispriča svima. Tako je na stihove „Pjesme iz krčme“ 2003. pjevušio Ladislav Ilčić, novopečeni posebni savjetnik za ljudska prava u Vladi, prenosi portal i tjednik Novosti.

Njegovo nasmiješeno lišce i violina u rukama osvanuli su te godine na naslovnici albuma „Nemoj se ženiti“ mariachi benda El combo, koji izvodi veselu glazbu po kavanama i svadbama.

Señor Ilčić, kako su ga prozvale Novosti, je neko vrijeme nastupao u El combu, a inače je kao profesionalni glazbenik član Simfonijskog orkestra HRT-a.

Tri godine kasnije počeo je pjevušiti sasvim drugu pjesmu. Ilčić i njegova sestra osnovali su udrugu Glas roditelja za djecu, poznatiju pod akronimom grozd. Nešto kasnije sudjelovao je u osnivanju stranke Hrast, čiji je i danas predsjednik. U godinama koje su uslijedile kalio se u cijelom nizu konzervativnih inicijativa, od onih u kojima je ponosno uzvikivao da je i on bio embrij, do onih koje su zagovarale ustavnu odredbu o braku kao zajednici muškarca i žene.

No pravu „el combinaciju“ Ilčić je postigao tek suradnjom s HDZ-om. Nastavak teksta pročitajte na stranici Novosti.

Video sadržaj