Predstavljanje knjiga "Cervantesov trg" i "Iza sedam logora" u četvrtak u Salonu

J.Š./Varaždinske vijesti | 5.6.2019. u 18:36h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Udruga Katapult u suradnji s nakladničkom kućom Jesenski i Turk i Varaždinskim književnim salonom Korzo poziva na predstavljanje knjiga "Cervantesov trg" Predraga Lucića i "Iza sedam logora" Viktora Ivančića, Hrvoja Polana i Nemanje Stjepanovića. Predstavljanje knjiga održat će se u četvrta, 6. lipnja u Varaždinskom književnom salonu na Trgu kralja Tomislava 4 u 20 sati.

U programu sudjeluju Viktor Ivančić, pisac, urednik i novinar, Kruno Lokotar, urednik, Nikola Leskovar, predsjednik Udruge Katapult, pisac i Marinko Prga, dramski umjetnik.

Predrag Lucić (1964 – 2018) novinar i pisac iz Splita. Jedan od osnivača i urednika Feral Tribunea. Pjesnik, dramatičar, satiričar, nakon gašenja Feral Tribunea radio je i kao novinar Novog lista, gdje od ljeta 2009. do travnja 2017. objavljuje dnevnu kolumnu Trafika koju je potpisao više od 2000 puta.

Viktor Ivančić (1960) novinar i pisac iz Splita. Bio je jedan od osnivača i dugogodišnji glavni urednik kultnoga tjednika Feral Tribune. Objavio je petnaestak knjiga proze i publicistike, a za svoj rad dobio više međunarodnih nagrada. Zaposlen je kao kolumnist tjednika „Novosti“; stalno surađuje s nekoliko alternativnih medija na području nekadašnje Jugoslavije.

Hrvoje Polan (1972 – 2019) fotograf iz Zagreba. Radio je za Feral Tribune, a nakon toga za Reuters i Agence France Presse, pokrivajući socijalne sukobe i ostale događaje diljem svijeta. Održao je niz samostalnih i skupnih izložbi. Jedna od fotografija izložena mu je u njujorškom Muzeju moderne umjetnosti u okviru izložbe „100 best pictures of decade 2000-2010“.

Nemanja Stjepanović (1984) novinar iz Beograda. Dugogodišnji je saradnik agencije Sense iz Haga, koja je posvećeno pratila i svakodnevno izveštavala o dešavanjima pred Međunarodnim krivičnim sudom za bivšu Jugoslaviju u Hagu. Do skoro je bio istraživač i član Izvršnog tima beogradskog Fonda za humanitarno pravo. Tekstove objavljuje na internet portalu Peščanik.

Označeno u