PRAIZVEDBA "Ništa novo" - prva praizvedba ove sezone u varaždinskom HNK-u Foto: Krešimir Đurić

PRAIZVEDBA "Ništa novo" - prva praizvedba ove sezone u varaždinskom HNK-u

Igor Čolaković | 22.9.2020. u 15:00h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Na Sceni Zvonimira Rogoza u varaždinskom Hrvatskom narodnom kazalištu u subotu, 19. rujna, odigrana je prva praizvedba ove sezone, predstava "Ništa novo", mladog autora Luke Vlašića, koju je režirao Hrvoje Korbar.

Dramski tekst "Ništa novo" naizgled ne pokušava stvoriti ništa novo, no, Luka Vlašić, uzimajući teme i motive, situacije i likove iz Čehovljevih i Krležinih drama, „visprenim jezičnim i citatnim ludizmom, izmještanjem prepoznatljivih situacija u novi kontekst“ stvara „nov i autentičan dramski svijet“. Iz tog svojevrsnog kolaža nastala je u režiji Hrvoja Korbara dopadljiva predstava koja na zanimljiv način propituje što je zapravo „novo“. Ništa novo tako ipak postaje - nešto novo.

U takvom „stvaranju novog“ odlično su se snašli Ljiljana Bogojević, koja s primjerenim patosom igra Gospođu Melankoliju, mladi Robert Španić, koji je izvrsno utjelovio lik Pjesnika, debitantica Maruška Aras, koja je uvjerljiva Deprah, odlična Hana Hegedušić kao Rea te Karlo Mrkša, koji izvrsno tumači egzaltiranog Adama.

Predstavu Ništa novo publika će na Sceni Zvonimira Rogoza moći pogledati u srijedu, 30. rujna, te u četvrtak i petak, 1. i 2. listopada.

nista_novo_hnk_varazdin_1.jpg

nista_novo_hnk_varazdin_3.jpg

nista_novo_hnk_varazdin_4.jpg