Pjesnički Varaždin književnika Zvonka Milkovića

V.V. | 30.9.2016. u 12:07h | Objavljeno u Društvo

U studijskoj čitaonice Gradske knjižnice "Metel Ožegović" u Varaždinu u petak, 30. rujna, s početkom u 19 sati, održat će se zanimljiva književna večer posvećena "najvaraždinskijem pjesniku" Zvonku Milkoviću (1888.-1978.), koji je najveći dio svoga dugovječnog života, ali i književnoga djela, darovao svome rodnome gradu Varaždinu.

Uz Milkovićev 128. rođendan (rođen je 1. listopada 1888.) tim povodom će pod naslovom "Pjesnički Varaždin Zvonka Milkovića" najpoznatije autorove pjesme s varaždinskim motivima na metodički način interpretirati sveučilišni profesor u mirovini, dr. sc. Dragutin Rosandić, inače nekadašnji omiljeni profesor Varaždinske gimnazije. Odabrane Milkovićeve pjesme govorit će Zdenko Brlek, glumac varaždinskog HNK, a moderator ove književne tribine je varaždinski književnik mr. sc. Ernest Fišer.

Kao i ranijih godina uz Milkovićev rođendan, a u znak zahvalnosti za pjesnikovu bogatu književnu ostavštinu rodnome gradu, predstavnici Gradske knjižnice "Metel Ožegović" i Ogranka Matice hrvatske u Varaždinu u četvrtak, 29. rujna, položili su spomen-vijenac i zapalili svijeće na obiteljskoj grobnici Zvonka Milkovića na varaždinskom Gradskom groblju.