I Varaždinska županija sudjeluje na manifestaciji "Kajkavci u Lisinskom"

| 3.3.2019. u 08:01h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

I ove godine u nedjelju, 3. ožujka, u periodu od 14 do 22 sata u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, okupit će se i predstaviti brojnim sadržajima pet županija središnje i sjeverozapadne Hrvatske, u sklopu projekta Radija Kaj "Kajkavci u Lisinskom".

Najavili su to na prigodnoj konferenciji za medije održanoj u prostorima Koncertne dvorane župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, zamjenik župana Varaždinske županije Robert Vugrin, zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota, zamjenica župana Zagrebačke županije Nadica Žužak te direktor Radija Kaj Drago Gradečak.

 

230219_kajkavci_2.JPG

 

Kako je istaknuo direktor Radija Kaj Gradečak, Kajkavci će predstaviti bogato kulturno stvaralaštvo, promovirati tradicijske vrijednosti i nasljeđe, počasne postrojbe, istaknuti turistički potencijal i posebnosti svake županije sudionice.

- Cijeli program će završiti velikim koncertom kajkavskih izvođača u Velikoj koncertnoj dvorani od 19 sati - naznačio je Drago Gradečak.

Zamjenik župana Varaždinske županije Vugrin izrazio je zadovoljstvo što je Varaždinska županija uključena u ovaj projekt.

- Varaždinska županija, osim melodioznog kajkavskog izričaja ima bogatu kulturu, glazbu, turizam i eno-gastronomiju. Dio toga ćemo prikazati u Lisinskom, prije svega prezentirati Varaždinsko bučino ulje, proizvode od meda, poznatu sarmu od varaždinskog zelja, a u kulturno-umjetničkom dijelu nastupit će KUD Elizabeta iz Jalžabeta i mlada nada Glazbene škole Varaždin Tia Pikija. Također biti će tu i naši Husari – rekao je zamjenik župana Vugrin.

Označeno u