Prijavite se na radionicu koja spaja kazalište, lutkarstvo i psihologiju pamćenja Foto: Ilustracija

Prijavite se na radionicu koja spaja kazalište, lutkarstvo i psihologiju pamćenja

VV | 8.5.2020. u 08:55h | Objavljeno u Društvo

Sudjelujte u online radionici "Id that we need – indeed?" (Identitet i trebamo li ga uistinu?) ili se priključite u online javni razgovor o kazalištu i lutkarstvu s autoricama radionice Moranom Dolenc, Lidijom Kraljić i Anjom Pletikosom te na inovativan i kreativan način uđite u svijet kazališta, lutkarstva, psihoanalize i psihologije pamćenja!

Radionica je namijenjena za sve zainteresirane starije od šest godina (bez obzira na ikakvo prethodno iskustvo). Održavat će se u online formatu od 18. do 22. svibnja ove godine od 18 do 21 sati, a prijaviti se mogu svi zainteresirani u timovima od minimalno dvije osobe do 13. svibnja putem linka online prijavnice.

Radionica autorica Morane Dolenc, Lidije Kraljić i Anje Pletikose iz organizacije LOFT, će se sastojati se od niza kreativnih zadataka te samostalnog istraživačkog rada koji se nadovezuju na kazalište, lutkarstvo, psihoanalizu, psihologiju pamćenja i međugeneracijsku suradnju.

U fokusu radionice bit će i razvoj emotivnih i stvaralačkih procesa, kao i stvaranje osjećaja solidarnosti između društvenih grupa različite životne dobi, a posebna pozornost će se dati i aktualnom pitanju: "Što nam se kolektivno događa kad se iznenada pojavi COVID-19 i kada tehnološki alati koji zamjenjuju međuljudske odnose postaju jedini mogući način komunikacije u izolaciji?“.
Više o ovoj radionici, kazalištu, lutkarstvu, autoricama kao i o organizaciji LOFT moći ćete saznati na online Javnom razgovoru o kazalištu i lutkarstvu s autoricama programa sutra, u četvrtak, 7. svibnja u 17 sati koji će se održavati na scheier.hr Facebook stranici putem Facebook live streama.

Dodatne informacije o aktivnostima na projektu Nove prakse mogu pronaći na web stranici scheier.hr te na društvenim mrežama projekta (Facebook, Instagram). Svi programi su besplatni.

Društveno-kulturni i umjetnički programi organiziraju se u sklopu projekta Nove prakse - sudioničko upravljanje zgradom Scheier koji provodi Platforma za Društveni centar Čakovec u partnerstvu s Međimurskom županijom, a financira ga Europska unija u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. (natječaj Kultura u centru) u 100 % iznosu od 2.499.436,82 kn. Trajanje projekta je 24 mjeseci, a završava zaključno s 29. listopadom ove godine.