Na varaždinskom groblju obilježena godišnjica smrti profesora Marijana Zubera

Varaždinske vijesti | 27.6.2019. u 20:44h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Predvečer je na varaždinskom Gradskom groblju prigodnim programom obilježena godišnjica smrti profesora Marijana Zubera, velikog varaždinskog glazbenika, dirigenta, pedagoga i dugogodišnjeg ravnatelja Glazbene škole te osnivača Varaždinskih baroknih večeri.

Komemoraciju su pripremili članovi zbora Kapela Paulina Warasdin koji su uz pratnju kvarteta članova Gradskog puhačkog orkestra Hrvatskih željeznica Varaždin izveli nekoliko prigodnih pjesama. O životu i djelu poznatog Varaždinca govorio je novinar i vrsni poznavatelj povijesti hrvatske glazbe Željko Slunjski.

Obitelji, te zamjenici gradonačelnika Grada Varaždina Sandri Malenici, građanima i članovima zbora obratio se i umjetnički voditelj Kapele Paulina Warasdin Zdenko Kušćer. Najavio je nekoliko inicijativa kojima se nastoji revitalizirati djelo Marijana Zubera.

Najavio je na jesen održavanje prvog Zuberfesta, festivala pjevačkih zborova, zatim imenovanje jedne od ulica u gradu njegovim imenom, kao i izložbe i koncerte u čast glazbenog pedagoga koji je svojim radom zadužio mnoge generacije Varaždinaca, a preminuo je 2008. godine u 95. godini života.