Mješoviti zbor Varaždinskoga obrtničkog glazbenog društva iz Lisinskog se vratio sa zlatom

VV | 7.5.2018. u 14:31h | Objavljeno u Društvo

Mješoviti pjevački zbor Varaždinskoga obrtničkoga glazbenog društva nastavlja sa sjajnim uspjesima ove jubilarne godine u kojoj slavi 80 obljetnicu djelovanja.

Na održanom 14. natjecanju hrvatskih pjevačkih zborova u dvorani Vatroslav Lisinski 5. svibnja u Zagrebu zbor je pod vodstvom maestre prof. Janje Knapić za svoj sjajno izvedeni program ocijenjen s 94 boda odnosno zlatnom nagradom, a najbolji zborovi s natjecanja ponovo će nastupiti u siječnju sljedeće godine u Lisinskom. Na klaviru je zbor pratila prof. Helena Knapić. 

- Na zadovoljstvo svih članova zbora uspješno smo predstavljali naš grad kao grad glazbe, a i naše varaždinske obrtnike, bez kojih ne bi bilo moguće tako uspješno djelovati svih ovih godina. To je nakon zlatne nagrade u Puli na međunarodnom natjecanju zborova "!Istria cantat" održanog 20. siječnja još jedno veliko priznanje i rezultat višegodišnjeg pripremanja i uvježbavanja zbora koji već četiri godine prema uspjesima vodi naša maestra. Tim uspjesima na najljepši način proslavljamo ovu jubilarnu godinu 80 obljetnice zbora od osnivanja kad su nas 1938. godine osnovali varaždinski obrtnici kao muški zbor, koji je kasnije prerastao u mješoviti pjevački zbor koji u kontinuitetu uspješno djeluje i do svoje velike obljetnice. Pred nama su još mnogi izazovi sve do kraja godine kada ćemo održati Svečani koncert u HNK 8. prosinca zajedno sa svojim gostima i prijateljima - rekli su u zboru.