MEŠTROVIĆ & EXPRESTO: Klavirsko-udaraljkaški spektakl dolazi na Veliku scenu Foto: MEŠTROVIĆ & EXPRESTO

MEŠTROVIĆ & EXPRESTO: Klavirsko-udaraljkaški spektakl dolazi na Veliku scenu

Varaždinske vijesti | 5.2.2020. u 09:11h | Objavljeno u Društvo

Ansambl EXPRESTO utemeljen 2009., će gostovati na Velikoj sceni u HNK u Varaždinu 6. veljače u 19:30 sati. Ansambl, uz umjetničkog pokretača i voditelja, skladatelja i pijanista Mateja Meštrovića čine i pijanistica Kristina Bjelopavlović Cesar te udaraljkaš i skladatelj Borna Šercar.

Prvi koncert održali su na Festivalu hrvatske glabe u Beču u studenom 2009. a prošle godine obilježii su 10.-tu obljetnicu osnutka brojinm koncertima. Održali su mnogobrojne koncerte kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu, uključujući i Japan. Krajem 2020. na svjetsko tržište izlazi CD Meštrović & Expresto u izdanju izdavačke kuće Parma Recordings, za koju je Matej Meštrović do sada objavio već dva CD-a Vivaldi 4 Seasons for 3 pianos i 3 Rapsodije za klavir i orkestar.

Repertoar ansambla uključuje Meštrovićeve autorske skladbe kao i njegove obrade brojnih poznatih djela klasične glazbe. Meštrović & Expresto fantastičan je spoj ethna i klasike, a njegov nastupi osim virtuozne izvedbe, slušateljima nudi izvanredan doživljaj prštave energije koja osvaja.