Glazbena poslastica u HNK uz Luku Šulića iz "2Cellos" i njegovu sestru Evu

Varaždinske vijesti | 27.4.2019. u 18:45h | Objavljeno u Društvo

Kao svoj treći koncert 25. sezone, u nedjelju 28. travnja u Velikoj koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu u 19.30 sati Varaždinski će komorni orkestar održati koncert pod nazivom "Obitelj Šulić", a solisti su Eva Šulić (violina) i Luka Šulić (violončelo).

Program je ekskluzivan – dva majstora: Vivaldi i Piazzola – jedno publici omiljeno djelo „Četiri godišnja doba“. Izazovom takvog programa Varaždinski komorni orkestar potvrđuje svoj status među vodećim hrvatskim gudaćim orkestrima.

Eva Šulić svira violinu od svoje četvrte godine. Kao solistica nastupila je sa Zagrebačkom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom RTV Slovenija, Simfonijskim orkestrom Festivala Maribor, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom i Simfonijskim orkestrom Hrvatske radiotelevezije. 2012. i 2015. postala je pobjednica slovenskog državnog natjecanja TEMSIG, a 2006. i 2009. godine dobila je apsolutnu prvu nagradu na međunarodnom natjecanju Ars Nova u Trstu u Italiji. Godine 2013. osvojila je prvu nagradu na međunarodnom natjecanju Tartini u Piranu, a 2016. je bila pobjednica natjecanja Stefanie Hohl u Beču.

Luka Šulić svira širom svijeta kombinirajući klasične solističke izvedbe i nastupe s međunarodno poznatim duom 2CELLOS. Osvojio je niz najviših nagrada na prestižnim međunarodnim glazbenim natjecanjima. Svoju glazbenu naobrazbu počeo u Mariboru u petoj godini, a s petnaest je postao jedan od najmlađih studenata Muzičke akademije u Zagrebu. Studij je nastavio u Beču kod prof. Reinharda Latzka, a magistrirao je s pohvalama 2011. na Royal Academy of Music u Londonu.

Uz pretplatu, ulaznice se mogu kupiti na blagajni HNK u Varaždinu.

Program koncerta:

Antonio Vivaldi: La Primavera
Proljeće, Koncert u E-duru, op. 8 br. 1, RV 269
Allegro-Largo e pianissimo sempre-Allegro

Astor Piazzolla: Verano Porteño / Ljeto

Antonio Vivaldi: L'estate
Ljeto, Koncert u g-molu, op. 8 br. 2, RV 315
Allegro non molto-Adagio e piano/Presto e forte-Presto

Àstor Piazzolla: Otoño Porteño / Jesen

Antonio Vivaldi: L'autunno / Jesen, Koncert u F-duru, op. 8 br. 3, RV 293
Allegro-Adagio molto-Allegro

Astor Piazzolla: Invierno Porteño / Zima

Antonio Vivaldi: L' inverno / Zima, Koncert u f-molu, op. 8 br. 4, RV 297
Allegro non molto-Largo-Allegro

Astor Piazzolla: Primavera Porteña / Proljeće