Luiza Bouharaoua u petak u Centru za mlade i nezavisnu kulturu u Varaždinu P4

J.Š./Varaždinske vijesti | 6.8.2020. u 13:32h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Nakon niza promocija održanih posljednjih godinu dana, nagrađivana i prevođena mlada spisateljica Luiza Bouharaoua u petak 7. kolovoza u 19.30 sati gostovat će u Centru za mlade i nezavisnu kulturu u Varaždinu P4 i govoriti o svojoj zbirci priča "Jesmo li to bili mi".

Prva knjiga Luize Bouharaoue mogla bi se kratko opisati kao generacijska knjiga priča i oda prijateljstvu.

- "Jesmo li to bili mi" pripovijeda o odrastanju one generacije koja bi na notorno pitanje gdje ste bili ‘91? mogla odgovoriti: u vrtiću ili u nižim razredima osnovne škole. Ta se snažna vršnjačka pripadnost istakla i nametnula kao najvažnija identitetska odrednica, uporište, nekad i doslovno drugarski zagrljaj. U nepunih godinu dana knjiga “Jesmo li to bili mi”, objavljena u Nakladi Jesenski i Turk, doživjela je drugo izdanje. Publika je s pravom prigrlila ranjiva čeda Luize Bouharaoue, njene uporne tragače za ljubavlju i posljednjim krhotinama smisla - kažu organizatori.

Književni susret održat će se u organizaciji udruge Katapult u sklopu projekta Razgovaraonice kao dio ljetnog programa Hladoveena Centra P4.

Luiza Bouharaoua prozaistica je i prevoditeljica mlađe generacije, rođena je u Splitu 1985. godine. Zbirka priča "Jesmo li to bili mi" nagrađena je Prozakom za najbolji neobjavljeni rukopis autora/ice do 35 godina, a dobila je i nagradu za mlade autore Slavić za najbolji autorski knjigom objavljeni prvijenac u 2019. godini.