Koncert Svena Brajkovića danas u Glazbenoj školi u Varaždinu

Varaždinske vijesti | 14.11.2019. u 08:20h | Objavljeno u Društvo

Dobitnik posebne nagrade Hrvatske glazbene mladeži za najboljeg hrvatskog izvođača na Memorijalu Jurica Murai 2018. godine Sven Brajković gostovat će u Glazbenoj školi u Varaždinu, danas, 14. studenog. Ovaj mladi klavirist student je Muzičke Akademije u Zagrebu u klasi prof. Srđana Čaldarovića.

Sudjelovao je na više od 30 regionalnih, državnih i međunarodnih natjecanja i osvojio devetnaest prvih nagrada. Polaznik je seminara kod uvaženih domaćih i svjetskih pedagoga kao što su Romuald Noll, Ruben Dalibaltayan, Julia Gubajdulina, Srđan Filip Čaldarović, Đuro Tikvica, Olga Cinkoburova, Nina Patarčec, Vassilia Efstathiadou, Nataša Veljković, Robert Andreš, Vladimir Krpan, Filip Fak, Ratko Delorko, Aleksandar Serdar, Lauma Skride, Vladimir Mlinarić, Hari Gusek, Đorđe Stanetti, Andrea Padova, Lovre Marušić, Yang Ding te Grigory Gruzman.

2018. godine kao prvi student iz Hrvatske odlazi na studensku razmjenu u grad Hangzhou, Kina, gdje jedan semestar studira u klasi prof. Yang Ding, D.M.A. Dobitnik je dekanove nagrade na Muzičkoj akademiji u Zagrebu za godinu 2017./2018.

Ovaj koncert ujedno je i najava Memorijala Jurica Murai i Murai Grand Prix koji će se održati od 3. do 8. travnja 2020. godine. Članovi žirija eminentni su pijanisti, Đorđe Stanetti (Hrvatska), Grigory Gruzman (Rusija), Xin Wang (Kina), Ruben Dalibaltayan (Armenija) i Giuliano Adorno (Italija).

Na koncertu će izvesti djela Josepha Haydna, Frederica Chopina i Sergeja Prokofjeva. Koncert će se održati u Velikoj koncertnoj dvorani Glazbene škole u Varaždinu s početkom u 19:00 sati, a ulaz je besplatan.