Izložba Ivone Jurić Kljajo u Zlatom ajngelu od 22. studenog do 8. prosinca Foto: Ivona Jurić Kljajo

Izložba Ivone Jurić Kljajo u Zlatom ajngelu od 22. studenog do 8. prosinca

Varaždinske vijesti | 21.11.2019. u 10:50h | Objavljeno u Društvo

Ovog petka, 22. studenog, u 19 sati održava se otvorenje izložbe slika Ivone Jurić Kljajo u galeriji Zlati ajngel, u Gajevoj ulici 15 u Varaždinu.

Djelujući u području naglašeno individualizirane stvarnosti Ivona Jurić Kljajo koristi različite tehnike utjelovljujući sadržaj koji se pojavio kao ideja. U području crteža, akvarela i ulja na platnu autorica interpretira raznolike konstrukcije i doživljaje stvarnosti pri čemu zgusnuti crtež poput čipke gradi kompoziciju djela. Fascinantne vretenaste isprepletene niti utjelovljuju misao koju uvjetuje prošlost, definira sadašnjost, a potencira budućnost.

Kompleksan stvaralački proces obuhvaća put kreirane misli od prijelaznog trenutka između slike u umu autorice i transformacije u naglašenu individualiziranu stvarnost te doživljaj kojeg promatrač percepcijom slike osvještava kao svoju vlastitu stvarnost. Tako misao dobiva novo mjesto bivanja u kojem odjekuje inicijalna poruka, a istovremeno se oblikuje i nova misao.

Autorica se predstavlja izborom od sedamnaest slika – ulja na platnu, akvarela i crteža kombiniranih s akrilom. Izložba će biti dostupna za razgled do 8. prosinca.

Juric_2.jpg

Juric_4.jpg

Juric_1.jpg