GMV: 37. obljetnica arheološkog otkrića vunastog nosoroga kod Malog Segečaka Foto: GMV

GMV: 37. obljetnica arheološkog otkrića vunastog nosoroga kod Malog Segečaka

| 29.3.2020. u 20:20h | Objavljeno u Društvo

Na Facebook stranicama Gradskog muzeja Varaždin objavljena je informacija o 37. obljetnici zaštitnih arheoloških istraživanja na području Malog Segečaka kod Ludbrega, provedenih od 16. do 28. ožujka 1983. godine, kada je otkriven prvorazredan paleontološki nalaz, vunasti nosorog. 

Nalaz je smješten u fundus Gradskog muzeja Varaždin, a nakon dugotrajnih i zahtjevnih konzervatorsko-restauratorskih zahvata, vunasti nosorog, Erika, bit će uskoro predstavljen i javnosti kroz izložbu čije se održavanje planira u ovoj godini. Prilog je pripremila Lovorka Štimac-Dedić, kustosica na Arheološkom odjelu GMV-a. Više podataka o našoj Eriki možete pronaći i u posljednjih nekoliko brojeva "Varaždinskog muzealca" (broj 29, 30 i 31; dostupno na web stranicama GMV-a).

Nadaju se skorom susretu s posjetiteljima u Muzeju, a do tada poručuju da ostanite doma i pratite rad GMV-a na webu i Facebook stranicama, gdje je u tijeku, pod geslom "Fizički zatvoreni, virtualno dostupni", izložba o tome kako su se u prošlosti Varaždinci nosili s bolestima i kriznim situacijama.