Glluglovom "Dindimu" čak dvije nagrade na 11. festivalu hrvatske drame za djecu

VV | 18.4.2018. u 09:54h | Objavljeno u Društvo

Na 11. festivalu hrvatske drame za djecu Mali Marulić Gllugl je osvojio nagradu za najbolju predstavu u cjelini i nagradu za najbolje glumačko-animacijsko ostvarenje ansamblu predstave: Nikši Eldanu, Sari Ipši i Goranu Guksiću.

Obrazloženje stručnog žirija (Iva Gruić, Nina Mitrović i Olja Lozica):

Nagrada za najbolje glumačko-animacijsko ostvarenje – ansamblu predstave DINDIM, O NJEŽNOSTI (Nikši Eldanu, Sari Ipši, Goranu Guksiću) Umjetničke organizacije Gllugl iz Varaždina.

Obrazloženje: ”Riječ je o lutkarskoj predstavi koja zrači toplinom te na suptilan način progovara o univerzalnim temama – usamljenosti i nježnosti na način da se istovremeno približava dječjoj i odrasloj publici. Dramaturgija netipična za lutkarsku predstavu, vrhunskom glumačko-lutkarskom animacijom, bez imalo patetike, a izrazito duhovito, oživljava priču o jednom neobičnom prijateljstvu”.

Nagrada za najbolju predstavu u cjelini – predstavi DINDIM, O NJEŽNOSTI, Umjetničke organizacije Gllugl iz Varaždina. Predstavu autorski potpisuju Tamara Kučinović i ansambl, a redateljica je Tamara Kučinović.

Obrazloženje: “Fascinantnom preciznošću animacije i glumačke interpretacije, ansambl oživljava starca Joaoa pred očima publike. Njihovom potpunom posvećenošću događa se prava kazališna magija – publika zaboravlja na prisutnost glumaca-animatora i svu svoju pažnju usmjerava na Joao. A Joao tako postaje punokrvan lik satkan do u detalje razrađenih manirizama staroga čovjeka koji nas osvaja svojom duhovitošću i pri tom u nama budi empatiju.”