FOTO: Promovirana knjiga putopisa novinara Martina Lukavečkog "Oteto zaboravu" Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Promovirana knjiga putopisa novinara Martina Lukavečkog "Oteto zaboravu"

Igor Čolaković | 27.2.2020. u 21:23h | Objavljeno u Društvo

U prepunoj studijskoj čitaonici Gradske knjižnice večeras je predstavljena knjiga putopisnih reportaža - Oteto zaboravu - sjevernohrvatske putositnice, poznatog varaždinskog novinara Martina Lukavečkog.
U knjizi je na tristotinjak stranica objavljeno šezdesetak putopisnih reportaža iz sjeverozapadne Hrvatske koje je ovaj vrsni reporter Hrvatske televizije objavio u posljednjih tridesetak godina.

-U knjizi - Oteto zaboravu - sjevernohrvatske putositnice, od zaborava su sačuvane neke od najupečatljivijih putopisnih reportaža koje sam radio. Knjiga je i objavljena da ostavi trag, da od zaborava sačuva sva ta lijepa, a danas nažalost, gotovo napuštena i skoro zaboravljena mjesta, da zaboravu otme te drage i dobre ljude koji su tu živjeli ili još uvijek žive. Da je bilo više sluha, da je bilo puta, vode i struje, ljudi bi tu i dalje živjeli, no sjećanje na ta mjesta i ljude ipak će biti sačuvana u ovoj knjizi u kojoj je uz reportaže objavljeno i više od četiri stotine fotografija - rekao je na promociji ovaj varaždinski novinar.

O knjizi, ali i o izvrsnom talentu ovoga reportera, na promociji su govorili recenzenti ove iznimne knjige - prof. Ivan Pranjić i prof. Marijan Kraš.