FOTO Obrtnički ulični sajam na Korzu danas bio nezaobilazno mjesto susreta

VV | 28.4.2018. u 18:13h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Kao koljevka obrtništva, Varaždin je oduvijek je bio mjesto trgovine, druženja i zabave, pa je tako i ove godine Obrtnički ulični sajam bio nezaobilazno mjesto susreta ne samo obrtnika nego i svih dobronamjernika posjetitelja.

U popodnevnim satima sajamsku su atmosferu u centru grada plesom, pjesmom i sviranjem evocirali Centar tradicijske kulture Varaždin s plesnim i tamburaškim sastavom, plesna skupina Sidonija udruge Podkalnički plemenitaši iz Gornje Rijeke i Varaždinsko obrtničko glazbeno društvo.

U jutarnjim satima u dvorištu Obrtničkog doma nastavit će se tradicija kuhanja obrtničkog gulaša u kotlićima, u kojem sudjeluju ekipe udruženja Ivanec, Ludbreg; Novi Marof, ugostitelja, te domaćina Varaždinca, a ocjenjivat će se i umijeće izrade štrukli.

Promocija obrtnika, prezentacija ponude, kao i usmeno prenošenje bogate povijesne baštine primarni je zadatak i cilj ove već dobro prepoznate, pomalo pučke manifestacije.

Udruženje hrvatskih obrtnika Varaždin obilježilo je u petak 114. obljetnicu organiziranog obrtništva u Varaždinu svečanom sjednicom Skupštine Udruženja te današnjim Obrtničkim uličnim sajmom. Na sjednici je 37 obrtnika primilo priznanje za svoj dugogodišnji rad u obrtništvu, od kojih čak dva obrta ove godine obilježavaju 50 godina neprekidnog rada, jedan 40 godina, deset njih posluje 30 godina i dvadeset i četvero obrtnika puni 20 godina rada u obrtništvu.