Crvena Jabuka na Bijelom Korzu i Scifidelity Orchestra na Stančiću otvaraju ovogodišnji Advent Foto: TZ Varaždin

Crvena Jabuka na Bijelom Korzu i Scifidelity Orchestra na Stančiću otvaraju ovogodišnji Advent

| 28.11.2019. u 15:58h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Za početak najčarobnijeg doba u godini – sve je spremno. Sutra se pale žaruljice, otvaraju kućice,klizalište i ledeni tobogan i službeno otvara Advent u Varaždinu. Zimske radosti počinju sutra u 17 sati, otvorenjem Ledene čarolije, bajkovitog klizališta podno dvorca Stari grad zajedno s ledenim toboganom.

Večernji sati prvog adventskog vikenda puni su glazbe. Petak navečer provedite na Stančićevom trgu i uvjerite se zašto je Advent na Stančiću pravi hit za sve one koji na svoje društvene mreže stavljaju samo najljepše fotografije. Svaki detalj ovog trga u sklopu Adventa na Stančiću pomno je dekoriran, a na fotogeničnom Stančiću u petak navečer zabavlja nas glazbena senzacija iz susjedstva, Scifidelity Orchestra. Dok uživate u energičnoj glazbi, počastite se kuhanim vinom, čajem ili nekim drugim pićem po vašem izboru, a tu su naravno i delicije bez kojih advent ne prolazi. Na Stančićevom trgu koncerti vas čekaju svakog petka i nedjelje, a prvu nedjelju adventa zasvirat će Dorian Šestan & Adriana Kursar. Koncerti počinju u 18 sati.

Subotnje prijepodne omiljen je termin većine Varaždinaca koji ga vole iskoristiti za šetnju gradom i ispijanje jutarnje kavice. Na Bijelom Korzu od 11 sati uz kavicu ili kuhano vino možete uživati u glazbi Fani Solomun Tria, a vaši mališani mogu uživati u vožnji u vlakiću Djeda Mraza. Prave boje Božića svakako su crvena i bijela, a baš će se te boje spojiti u subotu navečer u 19 sati kad nas na Bijelom Korzu čeka koncert Crvene Jabuke. Na Bijelom Korzu čeka vas i snježna šumica s brojnim zanimljivim detaljima, idealnim za fotografiranje.

Jedna od novih lokacija ovogodišnjeg Adventa u Varaždinu je Habdelićev trg odmah do parka Vatroslava Jagića. Zona nazvana „Parkiranje“ oživjet će varaždinski park, a posebnost ove urbane i intimne zone je vatrica na kojoj možete ugrijati ruke ali i ispeći „našpikani“ jeger ili sljezove kolačiće. Uz nastupe DJ-eva i bendova Parkiranje vam nudi i jedinstvenu gastro ponudu ali i desetak alkoholnih i bezalkoholnih zimskih napitaka. Ljubitelji rockabilly glazbe doći će na svoje u subotu kad na pozornicu dolaze The Cat Paws, rockabilly ekipa iz Daruvara uz koju nikome neće biti hladno.