Varaždin zaslužuje Prvu HNL, koja treba Varaždin

| 7.5.2019. u 09:49h | Objavljeno u Iz moga kuta
Ljekarne VŽŽ

Ne sjećam se da je Druga hrvatska nogometna liga toliko bila u središtu pozornosti kao ovih dana, a “krivci” za to su utakmica 22. kola odigrana na Stanovima u Zadru i sudac Jakov Titlić iz Hrvaca, kao i neizvjesna utrka Šibenika i Varaždina za naslov prvaka i izravan plasman u Prvu HNL.

Kao što je poznato Varaždin je u Zadru izgubio 3:0, a u varaždinskom klubu nisu bili zadovoljni suđenjem na tom susretu. Smatrali su da su oštećeni za barem jedan nedosuđeni kazneni udarac (što je potvrdila sudačka TV analiza), kao i za kriterij dodjeljivanja opomena igračima, jer je sudac pokazao čak šest žutih i jedan crveni karton gostima, pri čemu su četvorica igrača dobila treću opomenu, a Glavice, zbog crvenog kartona, nema u momčadi na dva susreta.

Svoje nezadovoljstvo, osim žalbom, iz varaždinskog su kluba prezentirali i kroz medije. Nekima se to nije svidjelo, no klub, smatraju mnogi, ima pravo zaštititi svoje interese. Osim komercijalnih, zavidnu je minutažu nezadovoljstvu Varaždina na suđenje u Zadru posvetila i državna televizija. Oni koji navijaju za Šibenik reći će da njihova momčad nije favorizirana kod sudaca jer da je Varaždinu do sada dosuđen jedan kazneni udarac više (5:4), međutim bilo bi zgodno vidjeti kod kojih je rezultata Šibenik imao kaznene udarce, a kod kojih Varaždin i jesu li rješavali pobjednika.

Konačno, nakon 23. kola i ta je brojka dosuđenih kaznenih udaraca izjednačena, s time da Šibenik nije iskoristio 11-erac na Poljudu. Varaždin je prebrodio žuticu i slavio nad Međimurjem te je nakon 23. kola konačno došao u povoljniju poziciju u odnosu na do sada vodeći Šibenik, koji ima dva boda manje. Tri su kola do kraja i 9 je bodova u igri, Varaždin u petak očekuje susret protiv H. Dragovoljca u gostima, derbi protiv Šibenika u Varaždinu te gostovanje u Sesvetama u zadnjem kolu, dok će Šibenik dočekati Kustošiju, gostovati u Varaždinu i biti domaćin Dinamu II.

Varaždin, koji je u jesenskom dijelu sezone imao uspona i padova, s Dugopoljem je najučinkovitija momčad proljetnog dijela prvenstva, s 22 osvojena boda u 10 susreta, dok je Šibenik skupio 15 bodova. Pred Benkom, Jertecom, Glavicom, Nevistićem i ostalim igračima iz svlačionice Branka Karačića velika je prilika da ostvare iskorak u najelitniji rang hrvatskog klupskog nogometa, kojeg u Varaždinu nema od 2012.

S obzirom na to da je Varaždin prošle i ove sezone najgledaniji klub u Drugoj HNL, a lani je bio i među pet najgledanijih u Hrvatskoj, grad zaslužuje Prvu HNL, koja, nema sumnje, treba Varaždin.