No pasaran!

| 28.9.2020. u 22:23h | Objavljeno u Iz moga kuta

Od kada je novinara, kojima je zadaća da nepristrano donose sve bitne informacije kako bi građani mogli stvarati valjane sudove o stvarima od javnog interesa, pri čemu ne smiju podlijegati stereotipima - toliko traju pritisci na njih. Nekad doživljavaju vrlo brutalne pa i pogibeljne napade, nekad manje teške. No, kakvi god bili, cilj im je uvijek isti: prikriti činjenice bitne za događaj da bi se pristranim i/li površnim pristupom građane držalo u zabludi zbog osobnih, partikularnih interesa.

Danas se napadi na medije svode na tužbe i upozorenja, kakvo je Varaždinskim vijestima poslala pravobraniteljica za djecu, bila ona toga svjesna ili ne. Naime, ona „preporuča“ uklanjanje gotovo svih naših članaka o tzv. slučaju psihijatar!? A zašto to? Zbog djeteta i njegovih prava? Teško, jako teško. Kad bi bilo tako, onda ne bismo čitali, primjerice, detalje o sudskoj borbi jedne pjevačice i njezinog bivšeg za dijete, čije se ime uredno objavljuje. I nikome ništa, iako se radi o privatnom slučaju bez šireg značaja. Slučaj varaždinskog psihijatra nije više takav otkako su se pojavile ozbiljne, ali slabo ili nikako potkrepljenje optužbe o masovnom zlostavljanju. I to prvo samo od strane njegove bivše partnerice.

Zar zbog toga nije na mjestu pitanje zašto baš sada, i to pet godina nakon što ga je i bezuspješno kazneno prijavila, a ove godine sudski zatražila da više ne može viđati svoje dijete!? Varaždinske vijesti nisu pri tome objavile detalje spora ni inicijale djeteta, a kamoli ime ili drugi osobni podatak. Štoviše, nismo ni imena roditelja i bake, kojoj smo javno ukazali na štetnost njezinih istupa. Nasuprot tome, drugi sve objavljuju, a na FB grupi Varaždin bez smeća - čiji je istaknuti član odvjetnik u srodstvu s odvjetnicom majke - objavljena je SMS poruka u kojoj se spominje i dijete i spor pa čak i preslika dokumenata sa suda!?

Kad bi zatražila da se i to makne, kao i druge objave, možda bi se moglo pomisliti da se pravobraniteljica skrbi za dijete. Međutim, to ne čini. Traži da se uklone članci samo na našem portalu. Štiti li se ovakvim selektivnim i pristranim pristupom pravo djeteta? Naravno da ne, već se želi prikriti istina, odnosno bitne činjenice. Radi toga nas se tuži i prijavljuje, ali i proziva te vrijeđa na FB grupama VBS i Varaždinsko smeće, koje su bliske spomenutom odvjetniku!

Štoviše, i on sam vrijeđa, pri čemu svašta insinuira pa i da se „obračunavamo sa žrtvama“. Kako bi se to „obračunavali“? I zašto bismo? I s kojim žrtvama? Koliko ih je? Nijedna, sudeći prema ranije objavljenom odgovoru iz policije, usprkos očajničkim potezima da se psihijatra, mimo suda i suđenja, medijskom hajkom proglasi zlostavljačem! No, ipak najgore je to što takvi misle da bi njihovu količinu vulgarnosti i drskosti trebali smatrati normalnim i zdravim ponašanjem, kao i to da sve ono što im ne odgovara – zabranjuju!? No pasaran!

Označeno u