Završili na sudu zbog - ograde i kranova Foto: Ilustracija

Završili na sudu zbog - ograde i kranova

| 31.8.2017. u 19:13h | Objavljeno u Aktualno

Nepravomoćnom presudom Trgovačkog suda u Varaždinu odbijen je tužbeni zahtjev Meteor Grupe u stečaju da im tužitelj, Terme Tuhelj, isplati 1,8 milijuna kuna na ime naknade štete.

Meteor Grupa kao izvođač radova tužbu je podnijela u travnju 2014. godine, navodeći da je s Termama Tuhelj, kao investitorom, sklopila ugovor kojim se obvezala izvesti građevinske radove na rekonstrukciji termalnog rekreacijskog centra Terme Tuhelj.

No, Terme Tuhelj su nakon godine dana raskinule ugovor te je potpisan zapisnik o primopredaji. U njemu je, između ostalog, utvrđeno kako je Meteor Grupa investitoru predala po 100 metara ograde od lima i aluminijske ograde, dva krana od 120 i 35 tona te tri kontejnera.

Po proteku roka od 15 dana, investitor je Meteor Grupu trebao pozvati da preuzmu tu opremu, no to do danas nije učinjeno. Vrijednost opreme svojedobno je iznosila 678.750 kuna, a izmakla korist koju je Meteor Grupa mogla ostvariti da joj je ona na vrijeme vraćena iznosila bi 1,1 milijuna kuna.

Terme Tuhelj su u odgovoru na tužbu ukazale kako su u ožujku 2012. dopisom i usmeno pozvale Meteor Grupu da preuzme opremu, što je tvrtka i učinila te je preuzela oba krana i motorni viličar, dok je kontejnere i ogradu preuzela tvrtka Niskogradnja Hren.

Meteor Grupa je tužbu u dijelu koji se odnosi na isplatu iznosa od 1,1 milijuna kuna naposljetku povukla te je od Termi Tuhelj potraživala tek iznos od 736.000 kuna na ime naknade štete zbog izgubljene vrijednosti ograde, tri kontejnera i izgubljene zarade zbog nemogućnosti da ih iznajmi.

Sud je, nakon dokaznog postupka tijekom kojeg je izvršen uvid u dokumentaciju i ispitani svjedoci, zaključio kako Meteor Grupa nije dokazala postojanje pravnog osnova na temelju kojeg bi sud Terme Tuhelj obvezao da im isplate 736.000 kuna.