VIDEO Unconference 3: Potvrde polaznicima Akademije za poduzetništvo

VV | 6.10.2020. u 21:17h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Pučko otvoreno učilište Varaždin treću godinu za redom organiziralo je događanje pod nazivom Unconference u okviru Akademije za poduzetništvo, koja je pokrenuta 2018. godine kao jedna od aktivnosti iz programa javnih potreba, sufinancirana od strane Grada Varaždina.

Unconference 3 se održala u ponedjeljak, 05. listopada 2020. godine, u trajanju od 17h do 19:30h u dvorani kina Gaj u Varaždinu.

Događanje su otvorili gradonačelnik Ivan Čehok i predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina i saborski zastupnik Damir Habijan te su podijeljene potvrde polaznicima 2. generacije Akademije za poduzetništvo koji su prošli program od 156 nastavnih sati u XI modula.

Ravnateljica POU Varaždina i idejna začetnica Akademije za poduzetništvo Lana Vukalović predstavila je nastavni program za 3. generaciju polaznika Akademije za poduzetništvo te je istaknula da javni poziv traje do 16. listopada 2020. godine, a detalji su vidljivi na linku: https://www.pouvarazdin.hr/azp_poziv.html.

Svi govornici i panelisti na Unconference 3 pozvali su prisutne da se odazovu ovom javnom pozivu ukoliko žele unaprijediti svoja poslovanja i prilagoditi se novim izazovima - od pandemije do digitalne revolucije. 

Javni poziv je i u skladu s lajtmotivima ovogodišnje konferencije, a to su: transformacija, revolucija i evolucija. Sve te pojmove provukli su kroz svoja izlaganja (tracks) Nataša Kalauz, Marina Kolar, Velebit Mirić i Karlo Kukec. Snažne poruke poduzetnicima poslali su i govornici panela Aco Momčilović (jedan od suosnivača udruge Glas poduzenika), Marko Kovač (direktor tvrtke Repsly koja je od malog startupa postala velika tvrtka koja danas posluje u Bostonu i Zagrebu, a čijim se proizvodom koriste najveći svjetski brendovi), Damir Šoh (direktor tvrtke Arbona koja fokus stavlja na društvenu odgovornost i crowdfunding), Dario Horvat (Arbona) i Ivančica Kočiš Čačić (polaznica 2. generacije Akademije za poduzetništvo koja je tijekom pohađanja programa Akademije ostvarila zavidne poslovne rezultate).

Akademija za poduzetništvo – Osnovni (Basic) program zamišljen je kao društveno odgovoran projekt koji sufinancira Grad Varaždin te se ujedno može smatrati i jednom od mjera kojom Grad Varaždin u suradnji s POU Varaždin pomaže poduzetnicima na području grada. Program se u 2020. godini sufinancira u iznosu od 250.000,00 kn, uključujući i Akademiju za obrtnike.

Cilj je kroz pomno razrađene neformalne edukacije iz područja poduzetništva pružiti podršku poduzetnicima početnicima, onima koji žele postati poduzetnici i poslovati u gradu Varaždinu i onima kojima trebaju nova znanja radi daljnjeg razvoja.

Ravnateljica Lana Vukalović najavila je puno novih zanimljivih projekata koji nadilaze područje grada Varaždina i Varaždinske županije.

Galerija slika