Vaba banka Varaždin postala devetnaesta članica Hrvatske udruge banaka Foto: VV arhiva / ilustracija

Vaba banka Varaždin postala devetnaesta članica Hrvatske udruge banaka

I.D./Varaždinske vijesti | 15.9.2016. u 14:47h | Objavljeno u Aktualno

Vaba d.d. banka Varaždin postala je devetnaesta članica Hrvatske udruge banaka (HUB), gospodarskog interesnog udruženja banaka.

Zajednički Sporazum o pristupanju u članstvo HUB-a 15. rujna potpisali su Zdenko Adrović, direktor Hrvatske udruge banaka i Ivica Božan, predsjednik Uprave Vaba d.d. banke.

Potpisivanjem originala "Kodeksa dobre bankovne prakse" Vaba banka potvrdila je prihvaćanje postavljenih standarda poslovanja i otvorene komunikacije prema klijentima i bankama s ciljem promicanja odgovornosti, javnosti i profesionalnosti bankovne struke, zajedno s ostalim članicama HUB-a. Vaba banka ubuduće će sudjelovati na sjednicama i sastancima odbora i radnih skupina HUB-a.

- Posebno smo sretni i ponosni što se danas Vaba banka kao punopravni član pridružuje Hrvatskoj udruzi banaka koja već dugi niz godina uspješno zastupa, štiti i promiče interese svojih članica, no ne manje važno i cijelog hrvatskog bankovnog sektora. Našim znanjima i profesionalnošću te prednostima koje neosporno imamo nastojat ćemo na naš način doprinijeti daljnjoj profesionalizaciji bankovne struke, no isto tako i unapređenju odgovornosti i transparentnosti u bankovnom poslovanju - izjavio je predsjednik Uprave Vaba banke Ivica Božan.

- Ulazak Vaba banke u članstvo Hrvatske udruge banaka još je jedna potvrda da je naš rad i djelovanje u društvu prepoznato. Izuzetno nam je zadovoljstvo što je ova regionalna i perspektivna banka preuzela inicijativu i postala 19. članica HUB-a i time odlučila aktivno doprinositi ostvarenju poslovnih ciljeva Udruge. S novim pojačanjem članstva nastavit ćemo graditi i osnaživati poziciju našeg profesionalnog udruženja, zalagati se za pravnu sigurnost poslovanja, jasnu regulaciju i poštivanje kriterija stručnosti - rekao je direktor HUB-a Zdenko Adrović.

Označeno u