Uspjelo mirenje: Varkom će Čistoći isplatiti 2,1 mil. kuna, kamate oproštene Foto: VV arhiva/ilustracija

Uspjelo mirenje: Varkom će Čistoći isplatiti 2,1 mil. kuna, kamate oproštene

| 25.7.2017. u 08:17h | Objavljeno u Aktualno

Tvrtke Varkom i Čistoća u ponedjeljak su postigle dogovor u postupku mirenja te su potpisale sudsku nagodbu kojom će Varkom Čistoći isplatiti 2,1 milijuna kuna.

Podsjetimo, tvrtka Čistoća je 2015. pokrenula parnicu protiv Varkoma tražeći isplatu 2,1 milijuna kuna, uz obrazloženje da im je taj iznos trebao biti isplaćen temeljem plana podjele nakon što je Čistoća, sukladno zakonu, s 31. prosinca 2013. godine izdvojena iz matičnog poduzeća Varkom.

Prema planu podjele, Varkom je Čistoći trebao prenijeti 19,6 milijuna kuna, no uplatio je 17,5 milijuna kuna. Neisplatu spornih 2,1 milijuna kuna opravdali su navodeći da je RJ Čistoća u razdoblju od 1. srpnja do 31. prosinca 2013. ostvarila 2,1 milijun kuna gubitka, zbog čega je došlo do usklađenja bilance. U ožujku ove godine stranke su prihvatile prijedlog da spor pokušaju riješiti mirenjem.

- Napokon smo se dogovorili. Ide isplata 2,1 milijuna kuna, a mi smo se odrekli 800.000 kuna kamata kako ne bi stvarali nepotrebne troškove - rekao je Davor Skroza, direktor Čistoće, koji je ranije, tijekom ročišta, istaknuo da su zbog tih novaca građani izgubili sufinanciranje za nabavu posuda od dva milijuna kuna.

- Natječaj je morao biti poništen jer nismo imali predviđena sredstva za nabavu, a tužbu smo pokrenuli jer smo vidjeli da Varkom ne želi ispoštovati plan podjele - rekao je tada Skroza.