U Varaždinu 15. ožujka Business Café na temu "Poslovne prilike svuda oko nas"

V.V. | 7.3.2018. u 14:11h | Objavljeno u Aktualno

“Prilike su svuda oko nas” naziv je teme idućeg, 9. Business Café Sjeverna Hrvatska, koji će se održati 15. ožujka s početkom u 18 sati u Hotelu Varaždin, koji je sponzor događanja, uz Wüstenrot stambenu štedionicu i Magic Net.

Govornici na ovom, organiziranom druženju poduzetnika i onih koji to žele postati, bit će Nataša Cikač iz Cronate d.o.o., tvrtke specijalizirane za područje nabave i upravljanje zalihama, zatim Silvio Gotić iz Kircek d.o.o., tvrtke koja radi za IKEA-u, Isidora Vujošević iz Verbarium-a, jedinog registriranog lektorskog obrta u Varaždinskoj županiji, te Andrijana Jarnjak i Vladimir Mrkela iz Pixel Industry.

Razgovarat će se o mogućnostima koje se pružaju poduzetnicima na hrvatskom tržištu, koliko je lako ili teško uspjeti ovdje te kako postati i ostati konkurentan na inozemnom tržištu.

-Business Cafe su organizirana druženja malih poduzetnika i organiziraju se već osam godina, a cijela priča krenula je iz Zagreba. Danas je Business Cafe prisutan u sedam zemalja šire regije, u Austriji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Hrvatskoj (više gradova), Makedoniji, Sloveniji i Srbiji. Idejna začetnica je poslovni coach Kristina Ercegović te autorica nekoliko knjiga poslovne tematike. Najpoznatija je „Sam svoj gazda“ - veli Kristina Androlić iz Androlić konzaltinga, tvrtke za poslovno savjetovanje i EU projekte koja po licenci priređuje događanje na području sjeverne Hrvatske, dodajući da je nakon glavnog dijela, koji uključuje i razgovore s gostima poduzetnicima, predviđeno vrijeme za druženje, razmjenu znanja i kontakata.

Upravo zbog Business Cafe-a i njegove pozitivne poduzetničke atmosfere, kako naglašava moderatorica, sklapaju se nova poslovna partnerstva i suradnje koje generiraju nove ideje i prihode, a to što se već deveti put unutar dvije godine održava na području sjeverne Hrvatske govori ne samo o njegovoj atraktivnosti, već i da se radi o izuzetno poduzetničkom kraju i aktivnim poduzetnicima.

- Sudionici redovno ističu da je upravo poticajna atmosfera razlog zašto redovno dolaze na Business Cafe evente. Činjenica je da uspješni poduzetnici vole podijeliti svoje znanje, iskustvo, ali i anegdote kako bi svojim primjerom pomogli nekom drugima. Važnu ulogu eventa ima i nezaobilazni networking jer ljudi posluju s ljudima. Osim znanja, kontakata i korisnih savjeta sudionici mogu ostvariti i brojne nagrade sponzora, veli Androlić, dodajući da se ulaznice po cijeni od 100 kn mogu kupuju isključivo unaprijed, a moguće ih je nabavit preko Entrio sustava.

Označeno u