Turistička ponuda Varaždina predstavljena na sajmu turizma u Švicarskoj Foto: TZ Grada Varaždina

Turistička ponuda Varaždina predstavljena na sajmu turizma u Švicarskoj

Varaždinske vijesti | 23.1.2019. u 08:13h | Objavljeno u Aktualno

Turistička zajednica grada Varaždina i Koncertni ured Varaždin sudjelovali su na međunarodnom sajmu turizma "Grenzenlos" u švicarskom St. Gallenu, na kojem su proteklog vikenda u sklopu predstavljanja Hrvatske promovirali grad Varaždin, njegove znamenitosti, festivale i događanja te cjelokupnu turističku ponudu našeg kraja.

Sajam je okupio predstavnike ponajboljih hotela, turističkih agencija i ureda, izletišta i drugih subjekata na turističkom tržištu, u šest sajamskih hala predstavljalo se 380 izlagača, a posjetilo ga je više od 33.000 posjetitelja.

TZGV i Koncertni ured na zahtjevnom su švicarskom turističkom tržištu, uz grad Varaždin, predstavili i naše najpoznatije festivale - Varaždinske barokne večeri, Špancirfest i Advent, a za dodatnu atraktivnost promocije pobrinuli su se varaždinski purgari, članovi Udruge Varaždinska građanska garda, Dražen Loparić i Darko Trojko. Oni su sudjelovali i u programu svečanog otvorenja sajma, a svoj glazbeni doprinos dali su profesori varaždinske Glazbene škole Blanka Tkalčić i Danijel Oto.

Sajam su obišli i veleposlanica Hrvatske u Švicarskoj Andrea Bekić i generalni konzul RH u Švicarskoj Slobodan Mikac, te zamjenik varaždinskog gradonačelnika Zlatan Avar.

varazdin_st_gallen_grenzenlos_0.jpg

varazdin_st_gallen_grenzenlos_2.jpg

varazdin_st_gallen_grenzenlos_1.jpg