Špancirfest po prvi put završio u minusu?!

| 14.11.2016. u 14:51h | Objavljeno u Aktualno

Špancirfest, najveći varaždinski i jedan od vodećih hrvatskih festivala, iz godine u godine u sve je veći i sadržajniji, ali i skuplji. Ove je godine tako koštao rekordnih 5,4 milijuna kuna. No, za razliku od prošlih godina, varaždinska Turistička zajednica nije uspjela zatvoriti ovako zahtjevnu financijsku konstrukciju.

Barem ne do sada. 

- Grad Varaždin u financiranju festivala sudjeluje s 300 tisuća kuna te se tijekom Špancirfesta odriče i prihoda od iznajmljivanja javnih površina u korist Turističke zajednice. Hrvatska turistička zajednica sudjeluje s 200 tisuća, Varaždinska županija s 15 tisuća, a Ministarstvo poduzetništva s 10 tisuća kuna. U financiranju festivala uvelike nam pomažu naši vjerni sponzori, kojima smo zahvalni jer bez njihove pomoći teško bi bilo zadržati kvalitetu festivala. Od sponzora smo prikupili gotovo dva milijuna kuna, od iznajmljivanja imovine oko milijun kuna, a isto toliko i od prodaje ulaznica. To su još uvijek neslužbene brojke, a službeno bi izvješće trebalo biti gotovo kroz nekoliko dana - kazala nam je direktorica Turističkog ureda varaždinske Turističke zajednice Jelena Toth odgovarajući na pitanje kako financijski stoji ovogodišnji Špancirfest.

Zbroje li se sve stavke koje je navela, izgleda da razlika između troškova i prihoda nije baš mala.

Kolika je točno, znat će se nakon sjednice Nadzornog odbora TZ-a koji je najavljen za četvrtak 17. studenog...

Opširnije o Špancirfestu i drugim projektima varaždinske Turističke zajednice čitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti

Označeno u