PZ Ludbreški kraj: Proizvođači krastavaca kornišona priželjkuju porast otkupne cijene

Napisao/la: Varaždinske vijesti -
PZ Ludbreški kraj: Proizvođači krastavaca kornišona priželjkuju porast otkupne cijene Foto: Grad Ludbreg

Treću godinu zaredom Poljoprivredna zadruga Ludbreški kraj provodi otkup povrća za Podravku d.d. iz Koprivnice.

Kao i svake godine, prvi na red su došli krastavci kornišoni, a otkup još nije u punom jeku s obzirom da je početak berbe kasnio zbog nepovoljnih vremenskih prilika. Unatoč tome, svaki drugi dan u sjedište zadruge pristiže sve više krastavaca kornišona koji se putem kalibratora sortiraju i isti tren voze u tvornicu Kalnik u Varaždin na preradu.

Ove godine se dvadesetak obitelji odlučilo na proizvodnju ove vrste povrća čime bi se proizvedena količina prema procjenama trebala udvostručiti za razliku od prošle godine. Razlog tome sasvim sigurno je dobra dosadašnja suradnja proizvođača sa zadrugom, ali i povećanje otkupne cijene samog proizvoda. Kako kažu proizvođači, nije puno ali i to čovjeka veseli te se nadaju i priželjkuju da otkupna cijena krastavaca kornišona poraste još ove godine, u tijeku sezone, što ne bi bilo prvi puta. Ako i ne poraste, u Zadruzi ističu da se berba nastavlja.

– Krastavce kornišone se svakako isplati proizvoditi i plasirati putem zadruge u Podravku – zaključuju.

Ubrzo će u zadruzi imati pune ruke posla s obzirom da sezona krastavaca još neće ni završiti a već će započeti otkupi i paprike, patlidžana, a ponajprije feferona. A i sezona voća samo što nije...

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.