Grad Lepoglava zahvalio vatrogascima na svemu što čine za zajednicu

MGA/VV | 6.5.2020. u 14:29h | Objavljeno u Našim krajem

Mjesec je svibanj, mjesec zaštite od požara. Ujedno, vrijeme je to kada se vatrogascima upućuju posebne zahvale za sve što čine za dobrobit građana i zajednice.

- Ispred Grada Lepoglave i svoje osobno ime želio bih svim vatrogascima, a posebice vatrogascima iz dobrovoljnih vatrogasnih društava koja djeluju na području Grada Lepoglave uputiti veliko hvala na svemu što čine za građane i naš grad. Iako je mjesec svibanj, i blagdan njihova nebeskog zaštitnika – svetog Florijana, vrijeme kada se uobičajeno vatrogascima upućuju čestitke i zahvale, mi u Gradu Lepoglavi činimo to tijekom cijele godine. Naime, vatrogasci su svih dana u godini zalog sigurnijeg života u našem gradu, spremni da u svakom trenutku budu na pomoć svim građanima čiji su životi i imovina ugroženi. I u ovim danima pandemije uključeni su provedbu svih aktivnosti našeg Stožera civilne zaštite pomažući svojim sugrađanima za što im također, uz čestitke za njihov dan, upućujem zahvalu. No, u Gradu Lepoglavi, ne samo riječima zahvale već i nabavkom potrebne vatrogasne opreme koja će im pružiti sigurnost u radu te još veću operativnost, pokazujemo koliko nam je stalo i vodimo brigu o našim vatrogascima. Tako je u ovoj godini Grad Lepoglava nabavio novo vatrogasno navalno vozilo vrijedno oko 2 milijuna kuna čime smo još jednom potvrdili koliko cijenimo naše vatrogasce i njihov rad – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić.

Na području Grada Lepoglave djeluju četiri dobrovoljna vatrogasna društva, tri teritorijalna – DVD Lepoglava, DVD Kamenica, DVD Višnjica i jedno gospodarsko - DVD Kaznionica u Lepoglavi. U četiri navedena društva djeluje ukupno oko 400 članova od kojih 85 operativnih vatrogasaca.