Poslovna zgrade ZABA-e na Kapucinskom trgu ponovno u varaždinskim rukama?

vv | 5.12.2019. u 17:40h | Objavljeno u Aktualno

Financijske ponude dvojice varaždinskih poduzetnika, koja imaju potpuno različite djelatnosti, najbolje su koje je zaprimila Zagrebačka banka nakon što je sredinom listopada oglasila prodaju svoje nekretnine na Kapucinskom trgu u Varaždinu, odnosno svoje poslovne zgrade koju je dobila u vlasništvo nakon kupnje Varaždinske banke.

Riječ je, podsjetimo, o poslovnoj zgradi površine 3265 m2, podzemnoj garaži površine 212 m², te dvorištu od 3361 m². Predmetna je poslovna zgrada neto korisne površine 12.881,07 m²

U predmetnoj nekretnini 2.280 m² prostora upotrebljavaju zakupnici sukladno ugovorima o zakupu. Banka je zainteresirana za ostanak u zakupu na određenoj površini u podrumu, prizemlju i prvom katu.
Najniži iznos početne kupoprodajne cijene iznosi 6.500.000 EUR. Rok za plaćanje kupoprodajne cijene jest 60 dana od dana sklapanja ugovora o kupoprodaji.

Nakon analize ponuda i dokumentacije priložene uz ponudu Banka provodi proces za donošenje odluke o kupoprodaji nekretnine. Konačna odluka o prodaji nekretnine ovisi o ishođenju internih odluka nadležnih tijela unutar Banke i Grupe UniCredit.
Banka zadržava pravo ne prihvatiti nijednu od ponuda pri čemu ne snosi nikakvu odgovornost prema ponuditeljima ni troškove pripreme, jamstva i dostavljanja ponuda. Banka zadržava pravo izbora ponuditelja u kojem cijena nije jedini ni odlučujući kriterij izbora, kao i pravo zaključivanja poziva bez odabira ponuditelja.

U slučaju odluke o prihvaćanju ponude i kupoprodaji nekretnine Banka s ponuditeljem sklapa ugovor o kupoprodaji nekretnine u koji je ponuditelj imao mogućnost uvida prema ovom pozivu. Ako odabrani ponuditelj ne bi sklopio ugovor o kupoprodaji nekretnine u roku od 15 dana od prihvaćanja ponude od strane Banke i dostave za potpis ugovora o kupoprodaji nekretnine, Banka ima pravo (ali ne i obvezu) prodati prostor drugom ponuditelju.

Banka zadržava diskrecijsko pravo prekinuti postupak iniciran ovim pozivom, isključiti bilo kojeg zainteresiranog ponuditelja iz tog postupka, odustati od postupka iniciranog ovim pozivom u cijelosti ili djelomično ili poništiti ovaj poziv i postupak iniciran ovim pozivom bez odgovornosti za bilo kakve troškove i/ili štetu prema bilo kome i po bilo kojoj osnovi, a o čemu će Banka pismeno obavijestiti sve zainteresirane ponuditelje.

Iz ZABA-e, koja se još uvijek vodi kao vlasnik poslovne zgrade u Varaždinu, još nisu izvijestili je li prodana nekretnina ili se od prodaje odustalo.