Poslovna zgrade ZABA-e na Kapucinskom trgu ponovno u varaždinskim rukama?

Napisao/la: vv -

Financijske ponude dvojice varaždinskih poduzetnika, koja imaju potpuno različite djelatnosti, najbolje su koje je zaprimila Zagrebačka banka nakon što je sredinom listopada oglasila prodaju svoje nekretnine na Kapucinskom trgu u Varaždinu, odnosno svoje poslovne zgrade koju je dobila u vlasništvo nakon kupnje Varaždinske banke.

Riječ je, podsjetimo, o poslovnoj zgradi površine 3265 m2, podzemnoj garaži površine 212 m², te dvorištu od 3361 m². Predmetna je poslovna zgrada neto korisne površine 12.881,07 m²

U predmetnoj nekretnini 2.280 m² prostora upotrebljavaju zakupnici sukladno ugovorima o zakupu. Banka je zainteresirana za ostanak u zakupu na određenoj površini u podrumu, prizemlju i prvom katu.
Najniži iznos početne kupoprodajne cijene iznosi 6.500.000 EUR. Rok za plaćanje kupoprodajne cijene jest 60 dana od dana sklapanja ugovora o kupoprodaji.

Nakon analize ponuda i dokumentacije priložene uz ponudu Banka provodi proces za donošenje odluke o kupoprodaji nekretnine. Konačna odluka o prodaji nekretnine ovisi o ishođenju internih odluka nadležnih tijela unutar Banke i Grupe UniCredit.
Banka zadržava pravo ne prihvatiti nijednu od ponuda pri čemu ne snosi nikakvu odgovornost prema ponuditeljima ni troškove pripreme, jamstva i dostavljanja ponuda. Banka zadržava pravo izbora ponuditelja u kojem cijena nije jedini ni odlučujući kriterij izbora, kao i pravo zaključivanja poziva bez odabira ponuditelja.

U slučaju odluke o prihvaćanju ponude i kupoprodaji nekretnine Banka s ponuditeljem sklapa ugovor o kupoprodaji nekretnine u koji je ponuditelj imao mogućnost uvida prema ovom pozivu. Ako odabrani ponuditelj ne bi sklopio ugovor o kupoprodaji nekretnine u roku od 15 dana od prihvaćanja ponude od strane Banke i dostave za potpis ugovora o kupoprodaji nekretnine, Banka ima pravo (ali ne i obvezu) prodati prostor drugom ponuditelju.

Banka zadržava diskrecijsko pravo prekinuti postupak iniciran ovim pozivom, isključiti bilo kojeg zainteresiranog ponuditelja iz tog postupka, odustati od postupka iniciranog ovim pozivom u cijelosti ili djelomično ili poništiti ovaj poziv i postupak iniciran ovim pozivom bez odgovornosti za bilo kakve troškove i/ili štetu prema bilo kome i po bilo kojoj osnovi, a o čemu će Banka pismeno obavijestiti sve zainteresirane ponuditelje.

Iz ZABA-e, koja se još uvijek vodi kao vlasnik poslovne zgrade u Varaždinu, još nisu izvijestili je li prodana nekretnina ili se od prodaje odustalo.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.