Počela gradnja nove tvornice u Brezju, na proljeće zapošljavanja i početak proizvodnje Foto: VV

Počela gradnja nove tvornice u Brezju, na proljeće zapošljavanja i početak proizvodnje

| 30.7.2019. u 20:29h | Objavljeno u Aktualno

U Gospodarskoj zoni Brezje u Varaždinu počela je gradnja nove tvornice. Riječ je o investiciji tvrtke Farmex koja je, uz tvrtku Solvis, u obiteljskom vlasništvu varaždinskog gospodarstvenika Stjepana Talana.

- Farmex se bavi zastupanjem vitamina, minerala i lijekova, međutim, registrirana je i za energetski dio, stoga će ova investicija biti postrojenje za proizvodnju solarnih panela kao i u Solvisu. Ipak, strateški dugoročno nam je odgovaralo da investitor bude Farmex, a ne Solvis. Solvis nastavlja sa standardnom proizvodnjom, a ovdje se gradi nova hala s potpuno novom linijom i novom, inovativnom tehnologijom - rekao nam je Stjepan Talan.

Pojasnio je da je riječ o specijalnim panelima.

- U novoj hali će se proizvoditi specijalni fasadni paneli, za zgrade. Radit ćemo prvenstveno za strane partnere, za američko, dansko, švicarsko i nizozemsko tržište, no i sama ova zgrada u Gospodarskoj zoni će imati takve fasadne panele, kako bismo prikazali što radimo - istaknuo je Talan.

Sveukupna investicija iznosi oko 50 milijuna kuna, od čega na proizvodnu liniju otpada oko 10 milijuna kuna, a ostatak se odnosi na proizvodno-skladišnu i poslovnu zgradu, ukupne površine više od 4.000 kvadratnih metara.

- Zemljište smo kupili od Grada Varaždina prije dvije godine, a od ranog proljeća sanirali smo teren. Naime, teren je bio dosta loš i vrlo nizak i morali smo nasipavati te smo u pripremu terena uložili oko 1,5 milijuna kuna. Sad je počela gradnja, a zadovoljni smo što to radi domaća tvrtka, Zagorje Tehnobeton. U roku dva mjeseca će biti dignuta konstrukcija, nakon toga će se do zime prostor zatvoriti, a preko zime slijede obrtnički radovi na uređenju. Na proljeće sljedeće godine je na redu proizvodna linija, zapošljavanje novih ljudi i početak proizvodnje - rekao je Talan.

Naime, u novoj tvornici planiraju zaposliti 30-40 djelatnika.

brezje_varazdin_nova_hala_farmex_talan_2.jpg