Irena Kurtanjek dobitnica prestižnog međunarodnog priznanja PRO PR GLOBE AWARDS

| 18.1.2020. u 09:56h | Objavljeno u Aktualno

Međunarodna komisija PRO PR Globe Awards, koju čine renomirani europski i regionalni stručnjaci, odlučila je da će ove godine priznanje za svoj doprinos razvoju struke odnosa s javnošću dobiti ugledni regionalni i strani komunikacijski stručnjaci. Iz Hrvatske to je Irena Kurtanjek, voditeljica korporativnih poslova za Nestle Hrvatsku, Sloveniju i Bosnu i Hercegovinu, kao i Nina Išek Međugorac, direktorica korporativnih komunikacija u Hrvatskom Telekomu te Dražen Dumančić, pomoćnik izvršnih direktora odnosa s javnošću i marketinga Privredne banke Zagreb.

PRO PR GLOBE AWARDS je program nagrađivanja pojedinaca koji svojim radom doprinose boljoj percepciji i pozicioniranju profesije odnosa s javnošću na lokalnoj i globalnoj razini. Utemeljen je 2012. godine povodom obilježavanja desete godišnjice PRO PR konferencije. Specifičan je po tome što  je namijenjen prvenstveno pojedincima, a ne projektima, ali i po tome što za kandidaturu nije potrebno uplaćivati nikakve pristojbe. Priznanje PRO PR GLOBE AWARDS uključuje i unikatnu statuu koju će za ovu prigodu izraditi studenti Akademije primijenjenih umjetnosti iz Rijeke.

- Nakon što su bivši dobitnici u skladu s pravilnikom nominirali kandidate, posebna Komisija je na temelju analiza, medijskih  objava i drugih relevantnih podataka odlučila o imenima 24 dobitnika. Na svečanoj dodjeli biti će uručena i tri posebne priznanja: PRO PR Vision City gradu Žalcu, Vision Manager Danici Zorin Mijošek te PRO PR Infigo Award Takashi Inoue za poseban doprinosa razvoju struci odnosa s javnošću. Svečana dodjela priznanja održat će se  20.ožujka u hotelu Breza, Terme Olimia, Podčetrtek, u sklopu 18. izdanja međunarodne PRO PR konferencije, veli DAnijel Koletić, organizator i glavni začetnik PRO PR konferencije, dodajući da je to jedine konferencija u jugoistočnoj Europi koju podržava The International Public Relations Association (IPRA), svjetsko udruženje za odnose s javnošću. 

Uz hrvatske dobitnike, priznanja RO PR Globe Awards su dobili Sylvain Pasqua, voditelj tima za europsku kulturnu i kreativnu industriju u Europskoj Komisiji, zatim Grzegorz Szchapanski, izvršni direktor Hill+Knowlton Strategies te Fabio Marando, voditelj odnosa s medijima Casse depositi e prestiti, kao i Dick Fedorcio, član Upravnog odbora u bolnici Heart of Kent. Nadalje, priznanje su dobili  David Holdstock, direktor za komunikacije pri Udruzi lokalne samouprave u Londonu, zatim Kazunori Azeyanagi, predsjednik i izvršni direktor tvrtke Dentsu Public Relations Inc. iz Japana, kao i Maribel Königer, voditeljica komunikacija za ERSTE Austrija. Priznanje stiže i Carlosu Chaguacedi, direktoru za komunikacije Madridskog muzeja Museo del Prada, zatim Evi Maclaine, direktorici Maclaine Communicationsa iz Ujedinjenog Kraljevstva te direktorici odbora CIPR (Charted Institute of Public Relations), kao i Jamesu Lakieu, generalnom direktoru Shamal Communicationsa iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Dušan Marković, voditelj korporativnog marketinga Gemak Trade Skopje odnosi priznanje u Makedoniju, a dobitnici priznanja iz Srbije su Tanja Tatomirović, voditeljica komunikacija za 24 tržišta Europe i Euroazije pri Microsoftu, Tamara Koštro, službenica za komunikacije i medije u Delegaciji Europske unije u Srbiji te Lazar Bošković, kreativni direktor i vlasnik poduzeća AgitPROP.

U Sloveniju, PRO PR GLOBE AWARD ide u ruke Ksenije Benedetti, savjetnice za poslovnu komunikaciju i protokol na Sveučilištu Primorska, Judita Vrečar, voditeljica marketinga tvornice stakla Rogaška te Boris Črnič voditelj odnosa s javnošću festivala Lent. Melina Kamerić, stručnjakinja za PR i komunikacije pri Al Jazeeri Balkans te Nino Ćorić, pročelnik studija Odnosa s javnošću na Mostarskom Sveučilištu su dobitnici iz Bosne i Hercegovine, a Dragana Crvenica, direktorica komunikacijskog odjela Erste banke Podgorica i Olivera Djukanović, šefica Ureda za odnose s javnošću Vlade Crne Gore i savjetnica predsjednika Vlade Crne Gore su dobitnici iz Crne Gore.