Gradu Ivancu priznanje Udruge gradova RH za pokretanje Projektnog ureda Foto: Grad Ivanec

Gradu Ivancu priznanje Udruge gradova RH za pokretanje Projektnog ureda

I.D./Varaždinske vijesti | 30.3.2017. u 13:17h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Grad Ivanec jedan je od dobitnika priznanja INpuls, koje za inovacije i najbolju praksu u lokalnoj samoupravi dodjeljuje Udruga gradova u Republici Hrvatskoj.

Priznanje je Grad Ivanec dobio u prestižnoj kategoriji Grad gospodarstva i to za pokretanje rada i prakse Projektnog ureda za europske fondove, čime je ovaj ivanečki projekt - uz već ranije dodijeljenu nagradu Smart cities - Pametnija uprava, dobio još jedno nacionalno priznanje za istaknutu i uspješnu praksu koja doprinosi pokretanju gospodarskih tokova u Hrvatskoj.

Nagradu je, u ime Grada, na svečanoj dodjeli nagrada 28. ožujka u zagrebačkom hotelu Sheraton, preuzeo gradonačelnik Milorad Batinić, a s puno ponosa svečanosti su nazočili i voditelji EU projekata zaposleni u Projektnom uredu, s direktoricom Lanom Labaš.

- Vi ne pričate o gospodarstvu, vi ga svojim rješenjima zaista i pokrećete. Udruga gradova u svom članstvu ima 121 grad, što znači da obuhvaćamo 63 posto stanovništva Hrvatske. Konkurencija je bila oštra, svi projekti bili su odlični, ali vi ste bili najbolji od najboljih – istaknuo je Željko Turk, predsjednik Udruge gradova prilikom dodjele priznanja nagrađenima.

Biserka Sladović, savjetnica Hrvatske udruge poslodavaca te jedna od evaluatorica prijavljenih projekata, na svečanoj je dodjeli istaknula kako se kod ocjenjivanja projekata gledala inicijativa, relevantnost, inovativnost i primjenjivost. Koliko je ivanečki projekt kvalitetan, najbolje govori činjenica da je Ivanec odskočio u oštroj konkurenciji puno većih gradova. Naime, u kategoriji Grad gospodarstva, nagrađeni su samo – redom – projekti Buzeta, Ivanca i Zagreba.

Inače, Udruga gradova ovo vrijedno priznanje dodjeljuje svake četiri godine u pet kategorija. Uz kategoriju Grad gospodarstva, tu su i kategorije Grad suradnje, Grad građana, Grad kreative i Grad sporta, u kojoj je ove godine Lepoglava dobila priznanje i to za projekt "Europski grad sporta 2015".