Gradi se nova greenfield investicija u Poslovnoj zoni Ivanec-istok Foto: Grad Ivanec

Gradi se nova greenfield investicija u Poslovnoj zoni Ivanec-istok

Varaždinske vijesti | 13.6.2019. u 20:33h | Objavljeno u Aktualno

Na poslovnoj parceli površine 11.500 m2 u Poslovnoj zoni Ivanec – istok, obrt Klesarstvo Bregović iz Ivanca počelo je s gradnjom nove proizvodne hale. Direktor Klesarstva, mladi poduzetnik Josip Bregović, ističe da će hala raspolagati sa 700 m2 proizvodnog prostora, a građevinski dio investicije vrijedan je oko pola milijuna eura.

U novu halu bit će preseljena proizvodnja iz sadašnje pretijesnog poslovnog prostora u Ivancu koji ne dopušta širenje i u koji nije moguće smjestiti strojeve. Zbog toga je u proizvodnom procesu zastupljeno dosta ručnog rada, a to usporava i otežava obradu i proizvodnju.

- Otvaranjem nove hale ti će se promijeniti jer ćemo u nju smjestiti moderne rezalice i obradne centre za kamen, čime će se udio ručnog rada uvelike smanjiti. Otvorit ćemo i nekoliko novih radnih mjesta – ističe Bregović.

Plan je ove godine cijeli objekt staviti pod krov, a bude li sve išlo planiranim tempom, proizvodnja u novoj hali trebala bi krenuti krajem iduće godine. U proizvodnom asortimanu Klesarstva Bregović su nadgrobni spomenici, granitna stubišta, podovi, klupčice za prozore itd., a sve to ubuduće će se moći nabaviti putem veleprodaje koja će također biti registrirana na novoj adresi.

Klesarstvo u realizaciji ove investicije koristi pojedine gradske benefite (oslobađanje od komunalnog doprinosa od 100%) koji će uvelike pojeftiniti ukupno ulaganje.

Ovo je već treći novi objekt koji se u Poslovnoj zoni Ivanec gradi u zadnjih godinu dana, dok je jedan već aktiviran u Industrijskoj zoni. Gradnju novih hala u obje zone najavljuju i drugi investitori.

IMG-20190611-WA0003.jpg

hala5-bregovic-130619.jpg

hala4-bregovic-130619.jpg