Dvorac i park Križovljangrad te više gospodarskih i stambenih zgrada u Križovljangradu prodavalo se kao cjelina

EPILOG Osim farmi u Brezju, Veterinarskoj stanici sada i - Križovljangrad

| 27.8.2018. u 18:08h | Objavljeno u Aktualno

Nekretnine u Križovljangradu u općini Cestica, koje su se prodavale na elektroničkoj javnoj dražbi u sklopu stečajnog postupka nad PPI Varaždinkom, prošlotjednim su rješenjem varaždinskog Trgovačkog suda dosuđene – Veterinarskoj stanici Varaždin.

Sud je već ranijim rješenjima, nakon provedene treće elektroničke javne dražbe, dosudio da nekretnina PPI Varaždinke u stečaju u Optujskoj ulici pripadne tvrtci Rimc, a farme u Brezju također Veterinarskoj stanici Varaždin, s obzirom na to da su oni ponudili najveću cijenu.

Međutim, problemi su nastali oko davanja ponude upravo za nekretnine u Križovljangradu koje, između ostalog, čini više zgrada te dvorac i park. U nadmetanju su, naime, sudjelovali Veterinarska stanica i tvrtka Oculus koji su uplatili jamčevinu.

fot_2.jpg

- Oculus je ponudu od 2.047.500 podnio 6. srpnja u 12.30 sati, dok je Veterinarska stanica ponudu od 2.077.500 kuna podnijela 10. srpnja u 23.42 sata. Ponuda Oculusa od 2.107.500 kuna, koja je zaprimljena 11. srpnja u 00:00:10 sati je odbijena budući da je 10. srpnja u 23:59:29 istekao rok za predaju ponuda - navodi se u obrazloženju rješenja suda.

Međutim, odvjetnik tvrtke Oculus u podnesku je naveo da ne prihvaća izvješće Fine prema kojem je ponuda te tvrtke zaprimljena 11. srpnja u 00:00:10 sati, tvrdeći da je podnio ponudu 10. srpnja u 23:59:30 sati, odnosno 30 sekundi prije ponoći te dobio povratnu informaciju da je ponuda primljena prije ponoći. Sud je potom zatražio očitovanje od Fine, koja je navela da pregledom servisa e-Dražba nisu utvrđene nikakve poteškoće u radu sustava te da su se nadmetanja provodila sukladno važećem pravilniku.

fot_3.jpg

- Budući da je proces u potpunosti automatiziran, nema mogućnosti da jedan od ponuditelja bude stavljen u povoljniji položaj u odnosu na drugog. Podaci koji su dostavljeni u izvještaju o provedenoj elektroničkoj javnoj dražbi izravno su generirani iz sustava e-Dražba te su točni i relevantni - navela je Fina sudu.

Cijeli tekst pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti