Emil Frey Digital kupuje zemljište u poslovnoj zoni Brezje

vv | 15.8.2020. u 19:26h | Objavljeno u Aktualno

Kad smo najavili da će Brezje postati najveća industrijska zona, čak i u ovoj korona krizi, smijali su nam se. Ali isto tako su se smijali i za Slobodnu zonu i za Zonu Jalkovec i za Tehnološki park, a mi smo išli svojim putem, napisao je varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok na svom fb profilu gdje je najavio novog kupca zemljišta na južnom ulazu u Varaždin, nedaleko od baliranog komunalnog otpada.

Iako u samom investitoru o tome (zasada) javno ne govore, ipak se doznaje da se radi o Emil Frey Digitalu, poduzeću za informacijske tehnologije, promociju, trgovinu i usluge, koje je u vlasništvu Emil Frey Automobil, zagrebačke tvrtke u vlasništvu Emil Frey Holdinga, švicarske obiteljske kompanije osnovane 1924. godine od strane mehaničara Emila Freya, a ovdje je prisutna od 2013. godine, kad je postala generalnim distributerom za Daimler AG u Hrvatskoj putem Star Importa i Emil Frey Auto Centra.

Ova tvrtka, koja je u Varaždin došla prije nekoliko godina kada je kupila varaždinsku start up tvrtku koja se bavi razvojem softverskih rješenja, kupit će 7.500 kvadrata nasuprot zgrade Farmexa koja se upravo dovršava.

-U Brezje stižu prvi stanari, interes je velik i za dalje, sljedećih nekoliko godina Varaždin će biti središte investicija, najavljuje varaždinski gradonačelnik.