Bilić: Ludbreg gospodarsko središte sjeverozapadne Hrvatske, što, naravno, pokazuju i brojke

vv / grad ludbreg | 30.8.2019. u 10:57h | Objavljeno u Aktualno

- Ponosni smo na izdržljivost ove manifestacije jer ona dokazuje da je Ludbreg gospodarsko središte sjeverozapadne Hrvatske, grad koji se bazira na realnom sektoru, na gospodarstvu i koji svoju budućnost vidi upravo u inovativnom, konkurentnom gospodarstvu, a to pokazuju naravno i brojke – rekao je u četvrtak ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić prillikom otvaranja 27. po redu "Ludbreškog sejma", naglasivši da je ovo jedna od najdugovječnijih manifestacija gospodarskoga tipa u Gradu Ludbregu, ali i šire.

Četverodnevnu manifestaciju, koja i ove godine okuplja lokalne gospodarstvenike te stvara poduzetničke prilike, povezuje partnere i jača poduzetničke kapacitete poduzetnika te obrtnika, otvorila je Ana Mandac, pomoćnica ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta.

- Prije svega iznimno sam ponosna što danas mogu biti ovdje i pozdraviti vrijedne ljude ovoga kraja. U doba svih tehnologija, vjerujem da gospodarstvenici i poduzetnici, ali i Ministarstvo prepoznaju vrijednost ovakvih manifestacija kao izvrsnu priliku kontakta s ljudima, onih ljudi koji proizvode određeni proizvod ili uslugu sa svojim stvarnim kupcima. Definitivno nam je jako važno održavanje i njegovanje tradicije i to mi zaista pokazujemo kroz mjere aktivnosti koje provodimo. Ove smo godine osigurali sredstva za organizaciju ovakvih i sličnih sajmova, stručnih skupova. Istovremeno, kroz europska sredstva imamo javni poziv za internacionalizaciju poslovanja malih i srednjih poduzeća gdje zaista nudimo poduzetnicima da svoje usluge i proizvode izlažu na europskim tržištima i zato smo osigurali preko 130 milijuna kuna - rekla je na otvorenju Ana Mandac, pomoćnica ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Otvorenju na Trgu Svetog Trojstva odazvao se i Robert Vugrin, zamjenik varaždinskog župana.

- Grad Ludbreg pozitivan je primjer kojim se županija može ponositi. Gradić s 9 tisuća stanovnika po indeksu razvijenosti je najrazvijeniji u Varaždinskoj županiji, a ako gledamo na nivou cijele Hrvatske, ovaj se grad nalazi u gornjih 15 posto i po broju poduzetnika kao i ukupnom prihodu kojeg ti poduzetnici ostvaruju, po neto dobiti i broju zaposlenika – rekao je Vugrin te dodao da takvo okruženje jednostavno priziva da se daju pozitivni poticaji domaćim i stranim ulagačima.

Samom otvorenje Ludbreškog sejma prethodilo je predavanje tvrtke "Apsolon" na teme GDPR, eračuni i registar stvarnih vlasnika. U sklopu samog otvorenja održana je revija frizura, zaplesale su Ludbreške mažoretkinje i Twirling klub, a program je završio gastro izložbom.

Na tradicionalnom «Ludbreškom sejmu» prodaju se različiti proizvodi kao što su suveniri, ručni radovi, rukotvorine, dječja oprema, knjige, cvijeće, kožna galanterija, proizvodi od meda, kupinovo vino, ljekovito bilje, bučino ulje, poljoprivredna mehanizacija, kovani alati, inox proizvodi i mnogi drugi. Na prostoru parka dvorca Batthyany smjestili su se izlagači košaraštva, suveniri, izlagači drvenih igračaka za djecu, dječja igraonica, udruge. U prostoru atrija dvorca Batthyany održava se izložba antikviteta u suradnji sa Varaždinskim klubom kolekcionara te izložba čajeva.

Ludbreški sejem otvoren je do nedjelje 1. rujna.